Anlık Bildirim

iOS zayıf iPhone 6S satışları nedeniyle Android'le savaşını kaybediyor

Düşüşte olan iPhone satışları Apple'ın mobil işletim sisteminin Android karşısındaki savaşını kaybetmesine neden oluyor. Veriler iOS'un özellikle Avrupa'da kan kaybetmeye devam ettiğini gösteriyor...
Apple'ın son birkaç yıldır devrim yaratacak yenilikçi ürünler çıkarma konusunda sıkıntı yaşadığı ve bir inovasyon krizi içersinde olduğu söyleniyor. Şirketin son dönemlerde birkaç yıl önce tasarlanmış ürünlerini yeniden icat etmeye odaklanması, önemli pazarlarda kayıp yaşamasına neden oluyor.
iOS platformu bir yıl önce piyasaya sürülen iPhone 6S ve 6S Plus modellerine olan zayıf talepten etkilenmişe benziyor. Yeni iPhone'lar için telep düşmüş durumda ve bu yıl 200 milyon eşiğinin altında kalması bekleniyor. Kantar tarafından sağlanan yeni veriler daha fazla kullanıcının Android'e geçiş yaptığını ortaya koyuyor. Apple'ın iOS platformu büyük pazarlarda kullanıcı kaybederken Android'in payı hemen hemen her ülkede artmaya devam ediyor.
Avrupa performansı
Avrupada örneğin Android, EU5 bölgesinde en az yüzde 6,7'lik bir büyüme (Şubat 2015 ve Şubat 2016 karşılaştırıldığında) elde ederek, tüm pazarlarda artış gösterdi. En önemli büyüme de 12.1 puanlık rekor artışla payını yüzde 78.4 seviyeye ulaştırdığı İtalya'da kaydedildi. Aynı ülkede iOS 3.2 puanlık bir kayıp yaşayarak yüzde 14.3 oranına düştü.
Fransa'da iOS 1.7'lik düşüşle yüzde 19.9 oranına gerilerken, Android 9.1 puanlık artışla yüzde 71.8'lik paya ulaşmış durumda. iOS pazar payının artış gösterdiği tek ülke İspanya oldu. Apple'ın işletim sistemi bu ülkede 0.4 puan artışla yüzde 9.1 seviyesine ulaştı. Aynı zamanda Android, ülkede 2.0'lık yükselişle yüzde 90'lık bir paya sahip olmayı başarmış durumda. Bu da İspanya'daki her 10 telefondan 9'unun Android'den güç aldığını anlamına geliyor.
ABD performansı
Amerika Birleşik Devletleri, iOS için önemli bir pazar olmaya devam ediyor. iOS ülkedeki pazar payının 0.5'ini kaybederek yüzde 38.3'e gerilemiş durumda. Android ise ABD'deki cihazların yüzde 58.9'una hükmetmeye devam ediyor. İstatistiklere baktığımızda 0.2 oranına sahip olan diğer mobil platformların neredeyse adlarının bile geçmediğini görüyoruz. Veriler, Windows'un 2.2 puanlık bir düşüşle sahip olduğu 4.8'lik paydan önemli bir kayıp yaşayarak yüzde 2.6 seviyesine gerilediğini ortaya koyuyor.
Kantar mevcut alıcıların artık üst sınıf cihazlara para harcamak istemediğini belirtiyor. Şirket, Android'in hızlı büyüme nedenini, Google'ın işletim sisteminin çok daha uygun fiyatlı seçeneklere sahip olmasına bağlarken, iPhone SE satışlarındaki büyümenin kısa vadede iOS'u kurtarmaya yardımcı olabileceğini ifade ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7497 kez okundu.
82 kişi, toplam 84 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, mobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim