Anlık Bildirim

Apple iOS platformundaki en popüler YouTube uygulamasını yasakladı

Apple, arama devi Google'ın isteği üzerine iOS platformundaki en popüler YouTube uygulamalarından biri olan ProTube'u App Store'dan kaldırdı. İşte yasağın arkasındaki neden...
iOS platformunun en popüler YouTube uygulamalarından biri olan ProTube, Google'ın hizmet şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Apple tarafından App Store'dan kaldırıldı.
5 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürülen ProTube'un arka planda oynatma, 60 kare/saniyede 4K video desteği ve kullanıcılara arka planda çalışan uygulamayla en sevdikleri şarkıları dinleme olanağı sağlayan "sadece ses" modu gibi ücretsiz YouTube uygulamasında bulunmayan bir takım özellikleri vardı.
Bildiğiniz gibi arka planda oynatma fonksiyonu Google'ın ayda 10 dolar karşılığında sunduğu premium bir hizmet olan YouTube Red aracılığıyla kullanılabiliyor. Ancak bu hizmetin henüz Türkiye'ye gelmediğini belirtelim.
ProTube'un geliştiricisi Jonas Gessner uygulamanın App Store'dan çekilmemesi için Google'ın hizmet şartlarını ihlal eden özelliklerini kaldırmayı ve daha sonra uygulamayı tamamen ücretsiz hale getirmeyi bile düşündüğünü söylüyor.
Sonuç olarak bunu mevcut müşteriler için premium özellikleri korumak adına yapmamaya karar vermiş. Gessner, yakında bir başka uygulama hazırlayarak App Store'a geri dönecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim