Anlık Bildirim

Samsung, çevrimiçi müzik sektöründen çekiliyor

2014 yılında büyük ümitlerle çevrimiçi müzik sektörüne giren Samsung, ne yazık ki büyük hayal kırıklıkları ile hem video hem de müzik portalını kapatmak zorunda kaldı.

Bir süredir Jay Z'nin çevrimiçi müzik hizmeti Tidal'ı satın alarak, kendi hizmetine entegre edeceği iddia edilen Samsung, sürpriz bir hamleye hazırlanıyor. Firma, çevrimiçi müzik hizmetinden tamamen çekilecek.

Daha önce Milk Video adındaki çevrimiçi video hizmetini kapatan Samsung, şimdi de müzik sektöründen çekiliyor. Zaten son dönemde, Milk Music ekibinin büyük kısmı farklı pozisyonlara atanmıştı. Sadece ABD'de faaliyet gösteren Milk Music hizmetini kapatmaya hazırlanan Samsung, ayrıca Tidal'ın satın alınacağı iddialarını da yalanladı.


Büyük umutlarla hizmetlerini faaliyete sokan firma, ne rakipleri gibi yaygın bir kullanıcı ağına ulaşabildi ne de içerik açısından rekabet edecek bir düzeye geldi. Sadece küçük bir kitleye hitap etme imkanı bulabildi. Sektör, kendi çapında faaliyet göstermeye çalışan platformlara fazla hayat hakkı tanımadığı için, Samsung'un ayakta kalması da pek mümkün olmadı.

Samsung böylece çevrimiçi medya içeriği sektöründen tamamen çekilmiş oldu ancak bir istisnası var, o da sanal gerçeklik. Diğer kategorilerin kapanması sonrasında, Samsung ağırlığı Milk VR platformuna verecek. Giderek büyüyen Gear VR gözlük ailesi ve uyumlu akıllı telefonlar ile, Milk VR önemli bir potansiyele sahip olacak.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim