Anlık Bildirim

Yeni Google Maps videosunda, uygulama menüsü kayboluyor

Google'ın Android işletim sistemindeki ikonik uygulama menüsünü kaldıracağına dair emareler giderek artıyor. Artık resmi videolarda da bu konuya vurgu yapılmaya başlandı.

Google'ın Android N sürümü ile birlikte uygulama menüsü tasarımına son vereceği, kısayolların artık ana ekrana dizileceği iddiası sıklıkla dile getiriliyor. Pek çok Android üreticisinin hali hazırda bu tür bir tasarım kullanması ve Galaxy S7 serisinde, opsiyonel olarak böyle bir arayüzün yer alması, iddiaları güçlendiriyor.

Google tarafından yayınlanan Google Haritalar servisinin son videosunda da ilginç bir şekilde yeni arayüze atıfta bulunuluyor. Videonun ilk saniyelerinde görünen arayüzde, uygulama menüsü geçiş butonu kalkmış. Yerine üçlü bir panel dizilimi yer alıyor.


Android işletim sistemi ilk piyasaya çıktığından bu yana, ana ekrandan geçiş yapılan uygulama menüsü yerini korudu ve ikonik bir hale geldi. Öyle ki, Android ve iOS arayüzlerinin temel farklarından birisi iç uygulama menüsü oldu. Şimdilik iddia seviyesinde bile olsa, sosyal mecralarda eleştiri yağmuru başlamış durumda.

Google'ın uygulama menüsü konseptinden pek memnun olmadığı aslında zaman zaman dile getiriliyordu. Menüyü tamamen kaldırmak yerine, daha işlevsel bir optimizasyon yapılabileceği tahmin ediliyordu ancak görüldüğü kadarıyla, kökten bir çözüm tercih edilmiş. Yine bazı kaynaklar, yeni tasarımın opsiyonel olarak da sunulabileceğini belirtiyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim