Anlık Bildirim

Netflix en ucuz reklamsız aboneliğini kaldırıyor

Netflix 2. çeyrekte Kanada ve İngiltere'den başlayacak en ucuz reklamsız planını kaldıracak. Mevcut aboneler artık 'Temel' planda bulunmayacak veya bu plana abone olamayacaklar.
Netflix en ucuz reklamsız aboneliğini kaldırıyor Tam Boyutta Gör
Netflix, yayınladığı son çeyrek raporunda 2024 yılının 2. çeyreğinden itibaren en ucuz reklamsız "Temel" planının Kanada ve İngiltere'de tamamen ortadan kalkacağını duyurdu. Geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana bu kademeye kaydolamıyordunuz, ancak artık mevcut aboneler de bu planda kalmaya devam edemeyecek. Kullanıcılar daha ucuz olan reklam destekli plana veya daha pahalı reklamsız abonelik katmanlarına yönlendirilecek.

Netflix, Temel planı kaldırıyor

Netflix artık yeni ya da eski üyelerinin aylık 11.99 dolar olan reklamsız Temel plan aboneliğinden resmen uzaklaşıyor ve planı kaldırıyor. Böylece abonelere Netflix'in en ucuz reklamsız planı olarak aylık 15,49 dolarlık seçenek kalıyor. Netflix geçen yıl Kanada'da yeni abonelerin Temel plana kaydolmasına izin vermeyi bırakmış ve bu değişikliği ABD ve İngiltere'de de uygulamaya başlamıştı.

Yatırımcılara yönelik bir video röportajında eş CEO Greg Peters, reklam destekli teklifin şu anda 23 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştığını ve Netflix'in önceliğinin "ölçek" olduğunu söyledi. Dolayısıyla Netflix’in Temel plan yerine reklam destekli olan bu daha ucuz planı yerleştirdiğini göreceğiz. Netflix ayrıca 2023'ün son çeyreğinde 13,1 milyon abone eklediğini ve toplam abone sayısını dünya genelinde 247 milyona çıkardığını duyurdu.

Öte yandan mevcut kullanıcı tabanının sonunda karar vermek zorunda kaldıklarında hangi tarafa yöneleceklerini görmek ilginç olacak, ancak Netflix'in sürekli fiyat artışı yapmak yerine reklam işini artırmak istediği açık. 2024 yılında Temel planın ABD’de de kaldırıldığını görmemiz çok muhtemel. Sonrasında ise bu değişikliğin Türkiye dahil diğer ülkelere de kaydırıldığını göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5747 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, kanada ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim