Anlık Bildirim

ASUS, dokunmatik ekranlı Windows 8 PC satışlarının yavaşlığından şikayetçi


26 Ekim tarihinde büyük etkinliklerle lansmanı yapılan Microsoft'un Windows 8 işletim sistemi, bununla birlikte beklendiği kadar büyük bir etki yapamadı.

Pek çok analiz, Windows 8 PC satışlarının beklentilerin altında kaldığı yorumunu yapıyordu. Asyalı PC üreticilerinden de bu konuda teyitler gelmeye başladı.

ASUS mali bölüm şefi David Chang, Windows 8 talebinin şimdilik çok da iyi olmadığını ifade etti. Vivobook serisi ile dokunmatik ekranlı modeller de sunan ve bazıları Best Buy'ın en çok satanlar listesinde olan ASUS, yine de dokunmatik ekranlı modellere olan talebin çok yavaş arttığından şikayetçi.

Acer ise Aspire V5 ile Amazon'un en çok satan dokunmatik Windows 8 cihazları listesinde birinci sırada. Ancak Acer da Windows 8'in tüketiciler tarafından nasıl algılanacağı konusunda emin değil. Firma, dokunmatik ekranlı dizüstü modellerinin, raflara çıkan dizüstü modellerinin yüzde 20'sinden daha az bir kısmı oluşturduğunu belirtiyor. Yüksek seyreden fiyatlar bunun en büyük sebebi olarak görülürken, Vivobook serisinin 479$ başlangıç fiyatı ise, popülerliği artırması açısından başarılı bulunuyor.

İki firma da Windows 8 ürünlerinin satış rakamlarını vermekten kaçınıyor. Ancak şimdilik hiçbir dokunmatik ekranlı dizüstü modeli Amazon'un en çok satan 20 listesinde değil.

Analiz uzmanları da yüksek seyreden fiyatlar nedeniyle dokunmatik dizüstü modellerinin tüketiciye arzında problem yaşandığını ortaya koyuyor. Tahminler bu yıl satılacak Windows 8 ürünlerinde dokunmatik ekranların çok küçük bir yer tutacağı yönünde. Gelecek yıl bir patlama yaşanması için bileşen maliyetlerinin düşürülmesi şart.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2727 kez okundu.
17 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, asus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim