Anlık Bildirim

Dizüstü bilgisayar pazarı gelecek yıl 185 milyon adede ulaşacak

Dizüstü bilgisayar pazarı gelecek yıl 185 milyon adede ulaşacak
Dizüstü bilgisayar pazarının önümüzdeki yıl nasıl bir performans göstereceği öngörülemiyor. Samsung'un geçtiğimiz günlerde Avrupa bilgisayar pazarına veda etmesi, küresel pazardaki beklenti altı gidişin sonucu olarak yorumlanmış, karamsarlık havası hakim gelmişti.
Küresel pazarda sevkiyatı yapılan dizüstü bilgisayarların büyük bir bölümünü üreten Tayvanlı ODM üreticilerinin 2015 beklentileri de tutarsızlık gösteriyor. Kimi firmalar, içerisinde bulunduğumuz 2014'e kıyasla artış beklentisine girerken, bazıları ise düşüş tahmin ediyor. Tabi ki firmaların beklentileri sadece ekonomik kriterlerle ilgili değil.
Sıkı bir rekabetin olduğu pazarda, sahip olduğun markayı rakibine kaptırmak demek milyonları bulan adetleri kaybetmek anlamına geliyor. Örneğin tabloda yer alan üreticilerden Quanta, Acer'ın gelecek yıl ki adet planlamasının yarısını almış durumda.
Güncel veriler çerçevesinde yapılan analize göre dizüstü bilgisayar pazarı gelecek yıl %3'lük büyüme ile 185 milyon adede ulaşacak. Pazarın büyümesinde düşük maliyetli sistemlerin etkin rol oynayacağı düşünülüyor. Windows 10 radikal bir yenilik sunmadığı için, işletim sistemine bağlı sistem güncelleme etkisinin pazara yansımayacağı düşünülüyor.
ARM mimarisi üzerinde de çalışabilen Chrome OS işletim sistemli Chromebook sistemlere olan ilginin artması, Wintel olarak bilinen Microsoft ve Intel ikilisinin çok daha ekonomik sistemler sunarak, pazarı kendi taraflarında tutmaya çalışacaklarını göreceğiz.
Üreticilerin adet seviyesindeki 2015 beklentilerine aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. 
Dizüstü bilgisayar pazarı gelecek yıl 185 milyon adede ulaşacak
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim