Anlık Bildirim

Samsung'dan yeni nesil "fansız" dizüstü bilgisayar

Samsung'dan yeni nesil 'fansız' dizüstü bilgisayar
Avrupa dizüstü bilgisayar pazarına veda ettiği ve küresel ölçekte ağırlığı Chrome OS işletim sistemli ucuz bilgisayar modellerine vereceği konuşulan Samsung'dan, sektörü şaşırtan yeni bir model geldi. Güney Kore merkezli üreticinin ultrabook modellerini konumlandırdığı Ativ Book ailesinin yeni üyesi olan 12.2-inç büyüklüğündeki 2015 Ativ Book 9, dikkat çekici özelliklerle geliyor. Apple'ın bir süredir iddia edilen Intel Core M işlemcili, fansız çalışan ve USB 3.1 gibi yeni teknolojileri barındıran MacBook Air modelinden önce Samsung "fansız" bir hamle yaptı.
Ekran üretiminde sektörün liderlerinden olan şirket, uzmanlığını yeni Ativ Book 9 modelinde de konuşturmuş. 2560 x 1600 piksel çözünürlüğündeki ekranı 700nit parlaklık sunan dizüstü bilgisayar, sahip olduğu pil ile normal koşullarda 10.5 saatlik kullanım ömrü vaad ediyor. Şık görünümü ve ultra ince tasarımı ile dikkat çeken yeni bilgisayarın tüm sihiri, kalbinde gizli. Intel'in 14nm Broadwell tasarımına sahip yeni Core M 5Y10c (Çift çekirdek, dört izlek, standart hızı 800MHz ve Turbo ile 2GHz'e kadar çıkabiliyor) işlemcisinden gücünü alan bilgisayar, 4GB LPDDR3 RAM ve 128GB SSD ya da 8GB LPDDR3 RAM ve 256GB SSD seçenekleri ile satın alınabilecek.
Samsung'un üst seviye akıllı telefon modellerinde olduğu gibi, bir süre önce Cirrus Logic firmasının satın aldığı Wolfson'a ait 24-bit/192kHz ses yongasına sahip olan bilgisayar, bu sayede hem donanım seviyesinde doğal FLAC yeteneğine hem de stüdyo kalitesinde ses deneyimine zemin hazırlayacak gibi görünüyor. 802.11ac ve Bluetooth gibi kablosuz iletişim teknolojileriyle donatılan bilgiasayar, Windows 8.1 işletim sistemi ile geliyor. Fansız olmasıyla dikkat çeken ve hiç bir koşulda gürültü yaratmayan sistemin performansı merak konusu çünkü Core M donanımlı bazı ultrabook modellerinde, thermal throttling yani işlemcinin sıcaklığa bağlı frekans kesmesi ve buna bağlı performans kaybı edilmişti. CES 2015'te dünya kamuoyunun beğenisine sunulacak yeni sistem, 8GB RAM ve 256GB SSD donanımlı seçeneği ile Amazon'da 1399$'dan listelenmiş durumda. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4701 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim