Anlık Bildirim

Almanya FCA'nın emisyon hile cihazı kullandığını iddia ediyor

Alman komitesi Fiat-Chrysler grubunun emisyon testlerinde hile yaptığı iddiasının arkasında durmaya devam ediyor. Konuyu Avrupa Komisyonu'na taşıyan yetkililer grubun en az 3 aracını işaret ediyor.
Mayıs 2016 tarihine dönecek olursak Almanya Fiat-Chrysler grubunun Fiat 500X modelinde emisyon hile cihazı kullandığını iddia etmişti. Sonrasında İtalyan denetçiler 500X modelini detaylıca incelemeye tabii tutup araçta herhangi bir cihazın bulunmadığını belirtmişti. Görülen o ki Almanya bu sonucu geçerli kabul etmiyor.
Takvimler Eylül ayına geldi ve Almanlar Avrupa Komisyonu ve İtalya Ulaşım Bakanlığı'na FCA'nın en az 3 modelinde egzoz manipulasyon cihazı kullandığını belirten belgeler götürmekle meşguldu.
Reuters kaynaklarına göre Almanlar Fiat 500X, Fiat Doblo ve Jeep Renegade modellerinde hile yapıldığını belirtiyor. Hatta bildiriye göre Alman otoriteler tarafından yapılan testler illegal olarak kullanılan ve egzoz arıtma sistemini kapatan cihazın varlığını ispat edebilir. Almanlar'ın belirttiğine göre cihaz 20 dakikalık test başladıktan 22 dakika sonra egzoz arıtma sistemini kapatıyor.
Bu başvurunun ardından İtalyan firmadan cevap gelirken firma bütün araçlarının Avrupa emisyon standartlarına uyduğuna inandıklarını ve İtalyan yetkililerin bu durumu değerlendirmek için yetkili makam olduğuna inandıklarını belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5716 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fiat, Emisyon Skandalı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim