Anlık Bildirim

Audi e-tron yazılım sorunu nedeniyle dört hafta gecikecek

Audi'nin ilk tamamen elektrikli aracı dört haftalık bir gecikme ile karşı karşıya. Alman şirket e-tron'un yazılım sorunu nedeniyle bir ay gecikmeli olarak showroom'lardaki yerini alacağını açıkladı.
Birçok kişi Audi'nin ilk tamamen elektrikli aracı e-tron'u showroom'larda görmek için sabırsızlanıyor ancak bunun için biraz daha beklemek zorunda kalacaklar. Alman otomobil devi, SUV’nin gelişini dört hafta ertelediğini doğruladı. Şirketin yazılımsal bir sorunu çözmek için ek zamana ihtiyacı var.
Audi, Reuters'a yaptığı açıklamada söz konusu yazılım geliştirme sorununun elektrikli SUV'nin çıkışını geciktirmekten başka bir seçenek bırakmadığını doğruladı. Hangi yazılımın değiştirildiği tam olarak belirtmedi ancak Audi bu değişiklikten dolayı artık başka bir yasal izin almak zorunda kalacak.

LG Chem de fırsatçılık peşinde

Aracın gecikeceğini ilk olarak Alman Bild gazetesi gündeme getirmişti. Yayın kuruluşu şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde yazılım sorununun SUV'yi birkaç ay geciktirebileceğini ileri sürdü. Bu aynı zamanda e-tron'u rakip Mercedes-Benz'in elektrikli SUV'si EQC'den önce yollara çıkarmak isteyen Audi'nin istemeyeceği bir şeydi.
Şirket söylentilere nokta koyarak sadece dört haftalık bir gecikmenin olacağını açıkladı. Audi tanıtım etkinliğinde e-tron'un 2019’un ikinci çeyreğinde satışa sunulacağı açıklanmıştı. Bununla birlikte batarya tedarikçisi LG Chem ile yapılan fiyat görüşmelerinin kilitlendiği yönünde de haberler var. Güney Koreli şirketin yüksek talepten dolayı fiyatları yüzde 10 oranında artırmak istemesinin görüşmeleri tıkadığı söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim