Anlık Bildirim

Elon Musk, Tesla Model Y'nin üretim tarihini açıkladı

Dünyanın önde gelen girişimcilerinden Elon Musk, Çarşamba günü yaptığı açıklamalarda, nerede üretileceği kesinleşmeyen Tesla Model Y'nin üretim tarihini açıkladı. Görünen o ki biraz daha bekleyeceğiz.
Tesla'nın kurucusu Elon Musk, geçtiğimiz Çarşamba günü finansal analistlerle yaptığı bir görüşmede, 24 ay içinde Tesla Model Y'nin üretimine başlanacağını ancak nerede üretileceğinin henüz netlik kazanmadığını açıkladı. Tesla CEO'sunun bu açıklamasından sonra Tesla Model Y'nin en erken 2020'de yollarda olacağı açıklık kazanmış oldu.

Tesla Model Y'nin nerede üretileceği kesinlik kazanmadı

Elon Musk, daha önce Tesla Model Y'nin Kasım 2019'da üretime geçeceğine dair Reuters'da yer alan haberi ise yalanladı. Musk, yeni elektrikli crossover aracın nerede üretileceğinin henüz karar vermediklerini ifade ederken, Tesla Model Y'nin Kaliforniya, Freemont'daki mevcut tesislerde üretilmeyeceğini de özellikle belirtti. Üretim yerinin en erken 2019 yılında netlik kazanması bekleniyor.
Şirketin Freemont tesislerinin oldukça yoğun olduğunu belirten Musk: "Tesla Model Y'yi nereye koyacağımızı bilmiyorum." şeklinde konuştu. Tesla Model 3'te yaşanan sorunlardan ders aldıklarını belirten girişimci: "Bence Tesla Model Y, üretim açısından bir devrim olacak." ifadelerini kullanırken, dev şirketin genel kablolamayı azaltan yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığı da gelen bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim