Anlık Bildirim

Londra metrosu 2022'de sürücüsüz hale gelecek

Londra metrosu 2022'de sürücüsüz hale gelecek

Sürücüsüz araçlar konusunda yapılan çalışmalar önemli adımlar katetti ve pek çok model önümüzdeki yıllarda yollara çıkmaya hazırlanıyor. Otonom sürüş konusu metro sistemlerinde de önemli bir yer tutuyor. 

Otomobillerin aksine metro trenlerinin sürücüsüz olarak kontrol edilmesi daha kolay ve bu bakımdan daha hızlı ilerleme kaydediliyor. Hali hazırda otonom trenlerin pilot olarak kullanıldığı Londra metrosu büyük bir atılım yapmak üzere. 

Tube adının verildiği Londra metrosu 2022'de kullanılmak üzere 250 adet sürücüsüz tren üretilecek ve bu trenlerin tasarımı için PriestmanGoode tasarım stüdyosu ile işbirliğine gidiliyor. 

Oldukça fütüristik olarak tasarlanan trenler hem yolcu hem de tekerlekli sandalyelerin kolayca inip bineceği kapı geçişlerine sahip olacak. Trenlerde klima sistemleri ve ilk kez de WiFi erişimi yolculara sunulacak. 

Ayrıca trenlerdeki dinamik dijital ekranlar otomatik olarak Tube güncellemelerini ve yolculuk durumlarını yansıtacak. Ayrıca bu ekranlardan reklam da verilecek. İç LED ışıklandırma yolculara kapı açılışlarını ve durakları bildirecek.

2022 yılından itibaren periyodik olarak 250 tren Piccadilly, Bakerloo, Central ve Waterloo & City hatlarına yerleştirilmeye başlanacak. 30 yıl boyunca günde 24 saat çalışacak olan trenler kapasiteyi de yüzde 25 artıracak. Bu da saatte 12 000 yolcu anlamına geliyor. Projenin 2020 sonlarında tamamlanması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
793 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim