Anlık Bildirim

Maliye Bakanı’ndan ÖTV iddialarına yalanlama

Katıldığı bir televizyon programında piyasada iddia şeklinde dolanan ÖTV düzenlemesinin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirtti ve düzenlemelere dair bazı ipuçları paylaştı.

Maliye Bakanı’ndan ÖTV iddialarına yalanlama Tam Boyutta Gör

Sosyal medyada sektör yetkililerine gönderildiği iddia edilen bir görsel, ÖTV konusunda gündemi bir anda farklı bir noktaya taşımıştı. DonanımHaber forumlarında paylaşılan mail’deki bilgiler ile ilgili olarak üstü kapalı bir açıklama yapan bakan, bahsi geçen bilgilerin düzenlemelere dair gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Vergilendirmeye ilişkin detaylar oluşturulurken piyasadaki ortalama fiyat yoğunluklarına göre bir belirleme yapılacağını belirten Naci Ağbal, alım gücüne göre alt seviyede kalan araçlardaki vergi diliminin aşağı çekilebileceğini belirtti.

Sektördeki yetkililerden gelecek bilgileri de dikkate alacak olan düzenlemede motor hacmi kriteri yine devam edecek ancak aynı motor hacmine sahip bazı araçlarda fiyat indirimleri bazı araçlarda ise yükselmeler olabilecek.

Bazı Modellere İndirim Gelebilir 

Bilindiği üzere ülkemiz son dönemde tam bir 1.6 dizel otomatik araç cenneti haline geldi. Özellikle bu tür yoğunlukların yaşandığı seviyede farklı kriterlere dikkat edilerek çalışmalar yürütülecek. Örneğin 1.6 dizel motora sahip bir D sınıfı bir otomobilde ya da SUV’de fiyatlar artabilecekken C ya da B sınıfı modellerde fiyatın da etkisi ile vergi oranı daha da aşağı çekilebilecek.

Düzenlemelerin vergi sisteminde bir infiale neden olmadan gerçekleştirileceğini ve sektörü küçültmeyip büyütmesi üzerine kurgulanacağını vurgulayan bakan, özellikle orta ve uzun vadede yansımaların satışları artırıcı etki yaratacağına inandığının altını çiziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8838 kez okundu.
70 kişi, toplam 77 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ÖTV, vergi ve
2 etiket daha otomobil araba
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim