Anlık Bildirim

Benzinli motorlara kıyasla daha düşük yakıt tüketimi sunan dizel motorlar, çevreye verdikleri zarar yüzünden uzun süredir gündemde olan konulardan. Dizel motorların devrinin sona yaklaştığını düşünen araba üreticileri artık benzinli hibrit ya da tamamen elektrikli araç üretmeye çalışıyorlar.

 Mercedes-Benz ise alışılagelmişin dışına çıkarak dizel devrinin daha kapanmadığını savunuyor. Daha öncesinde C 300de ile bu fikri ortaya atan Mercedes-Benz, E 300de ile de hala bu fikrin arkasında olduğunu gösteriyor. Araç tıpkı C 300de ’de olduğu gibi gücünü 2.0 litrelik turbodizel motordan alıyor. 191 beygir ve 400 Nm tork üreten dizel ünitenin üzerine bir de elektrik motoru ekleniyor ve değerler 315 beygir ve 700 Nm torka çıkıyor.
  

Mercedes-Benz’in açıkladıklarına göre araç elden geçirilmiş 9G-Tronic şanzımanla ve yeni batarya paketiyle geliyor. Şanzımanın tork konvertörü ve debriyajı, elektrik motoru ile birleştirilerek daha kompakt hale getirilmiş. Aynı zamanda geliştirilen batarya ile pil 6.4 kWh’den 13.5 kWh’e çıkarılmış. Tüm bu geliştirmeler toplandığında ise aracın 0-100 değeri 5.7 saniye, 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 1.6 litre oluyor. Ayrıca araç sadece elektrik ile 54 km yol alabiliyor. Aracın azami hızı hibrit olarak 250 Km/s ile, elektrikli olarak ise 130 Km/s ile sınırlı.

Ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı bilinmeyen Mercedes-Benz E 300de'nin İngiltere satış fiyatı £47.700

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14208 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, mercedes e serisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim