Anlık Bildirim

Mercedes, emisyon hilesi nedeniyle yarım milyondan fazla aracını geri çağırabilir

Kısa süre önce Vito'nun 1.6 litrelik dizel versiyonunda emisyon hilesi yapmakla suçlanan ve bin aracını geri çağıran Mercedes, şimdi 600 bin araçlık çok daha büyük bir sorunla karşı karşıya.

Mercedes, emisyon hilesi nedeniyle yarım milyondan fazla aracını geri çağırabilir Tam Boyutta Gör
 

Alman üreticilerin dizelle ilgili sıkıntıları bir türlü bitmek bilmiyor. Volkswagen’in yüz binlerce aracını geri çağırmasına neden olan emisyon skandalının bir benzeri ile şimdi de Mercedes karşı karşıya. Eğer yapılan incelemeler sonucunda Alman üreticinin emisyon hilesi yaptığı kanıtlanırsa, binlerce C Serisi ve G Serisi aracın dahil olduğu 600 bin aracını geri çağırmak zorunda kalabilir.

Yakın bir zamanda popüler van modeli Vito’nun Renault kaynaklı 1.6 litre dizel motor kullanılan versiyonlarında emisyon hilesi yapmakla suçlanan Mercedes, eğer iddialar doğruysa şimdi çok daha büyük bir sorunla karşı karşıya. Ülkenin önemli yayınlarından Der Spiegel’in haberine göre, aynı emisyon hilesinin C Serisi ve G Serisi araçların dizel versiyonlarında da kullanıldığını iddia eden geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.

Alman üretici Vito’da yapılan incelemeler sonrasında 1.000 adet aracı geri çağırmak zorunda kalmıştı. Bu kararla birlikte sürecin sonlandığı düşünülürken, şimdi de yarım milyondan fazla aracı ilgilendiren bir geri çağırmadan söz ediliyor. Eğer yapılan ikincil incelemeler sonunda hile yapıldığına hükmedilirse, bu durum Mercedes’e milyon dolarlara mal olacağı gibi itibarını da ciddi oranda zedeleyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4152 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes emisyon hilesi, mercedes c serisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim