Anlık Bildirim

Nissan'dan İngiltere'de dev yatırım

Dünya'nın en çok satan elektrikli otomobil modeli LEAF ile büyük bir başarıya imza atan Nissan, Avrupa'nın en büyük lityum-iyon üretim tesisini İngiltere'de kurma kararı aldı.

Nissan'dan İngiltere'de dev yatırım
 
Sunderland şehrine yapacağını belirttiği yatırımı Japon üreticinin elektrikli otomobiller konusunda ki kesin yaklaşımının da bir göstergesi olarak gösteriliyor. Kurulacak devasa tesis lityum-iyon bataryalarının üretim, depolama ve mühendislik çalışmalarının bir bütün olarak tek çatı altında yapılmasına olanak verecek. 26.5 milyon Euro'luk yatırım ile kurulacak tesis ayrıca Avrupa’nın en büyük lityum-iyon üretim tesisi olacak. Elektrikli otomobili LEAF ile Dünya genelinde 200 bin satış rakamına ulaşan Nissan,  segmentin lider firması olarak kalmak için yatırımları arttıracağını belirtiyor.
Nissan'dan İngiltere'de dev yatırım
 
Japon üretici ayrıca İngiltere’deki teknoloji şirketlerinin ve akademik kadroların da içinde yer alacağı bir projenin de duyurusunu yaptı. 19.4 milyon Euro’luk bütçe ayrılan proje Nissan’ın elektrikli otomobilleri için yeni nesil bataryalar üzerine araştırmalara yoğunlaşacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim