Anlık Bildirim

Samsung, otonom araçları test etmek için kendi pistini kullanacak

Otonom araç teknolojileri konusunda çalışma gösteren en önemli isimlerden Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, otonom araçları test etmek için kendi pistini kullanacak.
2015 yılında büyük bir hız kazanan otonom otomobil teknolojileri, Google gibi internet şirketleri tarafında dahi aktif olarak geliştirilmeye devam ediyor. Bu konuda çalışma gösteren teknoloji devlerinden Samsung ise otonom araçları test etmek için kendi pistini kullanmayı hedefliyor.
Teknoloji devi Samsung, uzun zamandır yan kuruluşu Samsung C&T (İnşaat ve Ticaret) ile Güney Kore'nin Gyeonggi ilinde bulunan Yongin şehrinde "Everland Speedway" isimli bir yarış pisti işletiyor. 1995 yılında açılan ve 2009 yılından bu yana sadece reklam amaçlı motor sporları etkinliklerine ev sahipliği yapan pist, Samsung ve Gyeonggi yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre yakın zamanda otonom araçların test merkezi haline geliyor.
Sadece otonom araçları test etmek için özel bir alan bulmanın oldukça zor olduğunu belirten Samsung, Everland Speedway'in gerçek yol şartlarına (Virajlar, trafik ışıkları, yaya geçitleri vb.) uygun olarak modifiye edileceğini ve böylece hem ciddi bir zaman hem de maddi kazanç elde edileceğini belirtiyor. Bu alan sayesinde gelecek otonom araç teknolojileri hakkında hayati önem taşıyan bilgiler elde edecek olan Samsung, hatırlayacağınız üzere BMW firmasıyla ortak olarak otonom araç üniteleri üzerinde çalışıyor. 
Otonom araç teknolojilerini özel alanlarda deneye firmalar arasında detaylarına burada yer verdiğimiz üzere Ford da bulunuyor. Michigan Üniversitesi içerisinde kurulan Mcity'yi kullanan Ford, konunun öncüleri arasında yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim