Anlık Bildirim
 
Geride bıraktığımız kasım ayı sonunda hayata geçirilen ÖTV zammı neticesinde yüzde 5 ila yüzde 15 oranında fiyat artışı yaşayan sıfır otomobillere yeni bir zammın daha kapıda olduğu duyuruldu. Sektörün öngörüsüne göre gelecek aydan itibaren kendini hissettirecek kur farkı ile -2017 modeller başta olmak üzere- sıfır otomobillerde yüzde 20 fiyat artışı gerçekleşecek.


Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (Oyder) yeni zamlarla birlikte sıfır otomobil pazarında yüzde 15 daralma yaşanacağını, geçtiğimiz sene 1 milyon adet olan sıfır otomobil ve hafif ticari araç satışının 850 bin seviyelerine düşeceğini belirtiyor. Buna bağlı şekilde tüketicilerin ikinci el otomobillere yönelmesi, 2016 yılında 5.8 milyon açıklanan ikinci el satışlarının 6.5 milyona çıkması bekleniyor.

Otomobillere yaklaşık yüzde 1.2 oranında uygulanan kredi faizlerinde değişiklik yapılmaması durumunda sektörün çok fazla kan kaybetmeden bu süreci atlatacağı tahmin ediliyor. Hatırlayacağınız gibi Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) son raporuna göre 2016 sonuna doğru düzenlenen kampanyalar ile otomobil ve hafif ticari araç pazarında yüzde 1,6 oranında artış yaşanarak 983,720 adet satışla rekor kırılmıştı. Aynı araştırma verilerine göre Türkiye'deki en popüler markalar ise sırasıyla Volkswagen, Renault ve Ford oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12457 kez okundu.
336 kişi, toplam 375 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim