Anlık Bildirim

Singapur sokakları ilk sürücüsüz taksilere ev sahipliği yapıyor

Singapur'lu sürüsücüz araç geliştirme firması nuTonomy dünyanın ilk otonom taksilerini Singapur yollarına çıkardı. Akıllı telefon yardımıyla çağrılan taksiler ve detayları haberimizde...
Sürücüsüz araçlarını piyasaya sürme konusunda otomobil üreticileri arasında kıyasıya bir mücadele gerçekleşiyor. Tesla en gelişmiş sisteme sahip olarak şu anda lider durumda olsa da diğer üreticiler de azimle ve hızlıca aradaki farkı kapatıyor. Haberimize konu olan şirketin adını pek çok kişi duymamış olabilir ancak bu ufak şirket sürücüsüz araçları kitlelerin hizmetine sundu bile. nuTonomy adındaki kuruluş Singapur sokaklarında kendi geliştirdiği otonom sürüşlü taksilerini kullanıyor.
Kısaca anlatacak olursak taksi çağırmak için akıllı telefonunu kullanan müşteri karşısında otonom sürüş içine ayarlanan Renault Zoe veya Mitsubishi i-MiEV araçlarından birini görüyor ve gitmek istediği noktaya sürücüsüz olarak bu araçlarla ulaşıyor. Şu an için tamamen sürücüsüz kendi başına gelmeyen araçların sürücü koltuğunda sistemi kontrol etmesi ve insan kontrolünün gerektiği anlarda kontrolü ele alması için nuTonomy mühendisi oturuyor.
Şu an için Singapur sokaklarında kaç adet taksi olduğuna dair nuTonomy tarafından bir açıklama yapılmazken, deneme aşamasının olumlu sonuçlanması durumunda araçların tamamen kendi başına dolaşması 2018 yılı gibi erken bir tarihte olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4806 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nutonomy, sürüsücüz araç ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim