Anlık Bildirim

Tek pedala sahip E-Pedal teknolojili, 2018 Nissan Leaf

150 km menzil, fren pedalı gerekmiyor. Tek bir pedalla çalışan Nissan Leaf, E-Pedal teknolojisi sayesinde ayağınızı gaz pedalından çektiğiniz anda otomatik olarak fren sistemlerini devreye sokuyor.
Nissan aylardır konuşulan yeni otomobili Leaf'ı tanıttı. Nissan yapımcıları aracın sektörde yeni bir çığır açacağını söyledi. Yetkilileri aracın rakipleri Tesla Model 3 ve Chevy Bolt kadar hızlı olacağını iddia etti.
Yeni Nissan Leaf; 40 kWh pilin EPA testi altında 241 km, Japon JC08 döngüsü altında ise 400 km yol alabiliyor. Ancak Nissan Leaf, rakipleri Chevy Bolt ve Tesla Model 3'ün 354 km ve 383 km EPA derecelendirmelerinin gerisinde kalıyor. Nissan önümüzdeki yıllarda modelinin daha çok menzil alabilmesi için iyileştirmeler yapacak.
 
Yeni Leaf, E-Pedal teknolojisiyle otomotiv sektöründe yeni bir akım başlatacak. E-Pedal ile birlikte aracınızı yalnızca tek bir pedalla yönetebileceksiniz. Basit bir mantıkla çalışan E-Pedal; ayağınızı pedala bastırdığınız zaman otomobili hızlandırıyor, ayağınızı serbest bıraktığınız zaman ise sürtünme ve rejeneratif frenleri devreye sokarak yokuşlarda bile rahatlıkla aracı durdurabiliyor.
Nissan'ın yeni ProPilot otonom sürüş teknolojisi ilk defa yeni Leaf'de kullanılıyor. Ancak ProPilot otonom sürüş teknolojisi, rakipleri Tesla Model 3 ve Chevy Bolt kadar başarılı çalışmıyor.
Nissan; yeni otomobilinde düşük profilli, keskin ve dinamik bir görüntü sunuyor. Nissan'ın klasik tasarım çizgileri ise korunuyor. Alışıldık bumerang şekilli far, açık mavi parlayan ızgara ve mavi arka tampon aracın Nissan'a ait olduğunu gösteriyor.
İç mekanda ise yeniden tasarlanan 7 inç boyutunda dokunmatik bir multimedya ekranına yer veriliyor.Kullanıcılar otomobile dair tüm detaylara bu ekrandan ulaşabiliyor.
Aracın ABD'deki fiyatlandırılması 29.990 dolardan başlıyor. Tesla Model 3 ve Chevy Bolt'tan daha ucuz olmasından dolayı kullanıcılar bu araca daha fazla ilgi gösteriyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6995 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nissan, otonom ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim