Anlık Bildirim

Tesla, Türkiye'ye yatırım planlarını askıya aldı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, ABD'den ithal edilen otomobillere uygulanan ek vergiler dolayısı ile Türkiye'ye yatırım planlarını durdurduğu belirtiliyor. Detaylar haberimizde.
Girişimci Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın, Türkiye'ye yapılması planlanan yatırımlarını askıya aldığı belirtildi. Dünya gazetesinden Aysel Yücel'in haberine göre bunun sebebi ABD'den ithal edilen otomobillere uygulanan ek vergiler.

Türkiye'den siparişler azaldı

Türkiye ve ABD arasında yaşanan diplomatik gerginlikler sonrasında, Haziran ayı itibarıyla ABD'den ithal edilen otomobillere yüzde 60 ek vergi konmaya başlanmıştı. Ağustos ayında ise bu vergi dilimi arttırılarak yüzde 120 oranına yükseltilmişti.
Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise Türkiye'den sipariş edilen Tesla otomobillerde büyük oranda düşüş yaşanmış ve hatta siparişler gümrükten geri gönderilmeye başlanmıştı. Tüm bunların üzerine S&S Motors'un Genel Müdürü Ferhat Albayrak, Tesla'nın Türkiye'ye yatırım planlarını durdurduğunu açıkladı. Bu gelişmenin önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği şimdilik merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26815 kez okundu.
33 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim