Anlık Bildirim

Toyota kendi kendini şarj edebilen güneş enerjili otomobil üzerinde çalışıyor

Elektrikli otomobillerin her geçen gün daha da yaygınlaşması ile birlikte, Japon otomotiv devi Toyota bu pazara kendi kendini şarj edebilen güneş enerjili bir otomobil sunmayı planlıyor.
Elektrikli otomobil teknolojisinde en önemli handikaplardan biri de şarj süreleri. Hızlı şarj teknolojisi kullanılsa bile günümüzdeki elektrikli otomobillerin şarj olabilmesi, istenilen sürenin çok üzerinde bir vakit alıyor. Ancak Japonya merkezli otomotiv şirketi Toyota bu konuya farklı bir çözüm üretmek üzere.

Test sürüşlerine başlanacak

Toyota'nın Prius PHV adında yenilenmiş bir elektrikli otomobil konsepti geliştirdiği ortaya çıktı. Görselden de görebileceğiniz üzere şirketin elektrikli otomobilinin motor kaputu, tavanı ve bagaj kısmı güneş enerjisi panelleriyle donatılmış durumda. Bu paneller de aracın güneşten güç alarak kendi aküsünü şarj edebilmesini sağlıyor. Teoride de bu otomobiller herhangi bir şarj istasyonuna gerek duymadan hareket halinde bile kendi kendilerini şarj edebilecekler. Ancak geliştirilen bu konsept aracın, park halindeyken topladığı güneş enerjisiyle, elektrikli otomobile günlük 44.5 km'lik bir ek menzil sağladığını da belirtelim.
Toyota'nın geliştirdiği bu güneş enerjili otomobil konseptinin çevreci olduğuna da dikkat çekiliyor. Zira bu otomobiller önümüzdeki yıllarda herhangi bir elektrik şebekesinden şarj olma gereği duymayacaklar. Temmuz ayı sonunda test sürüşlerine başlanacak olan bu otomobilin piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ise şimdilik belli değil. Ancak otomotiv sektörünün geleceğini görmemiz açısından heyecan verici bir gelişme olduğunu belirtmek gerek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6848 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim