Anlık Bildirim

Ünlü besteci Hans Zimmer, BMW için elektrikli otomobil sesi hazırlıyor

Batman, Süpermen, Sherlock Holmes ve X-Men de dahil olmak üzere birçok filmin müziğinde imzası olan Hans Zimmer şimdi de BMW'nin gelecekteki elektrikli araçlarının çıkaracağı sesleri hazırlıyor.
Alman otomotiv üreticisi BMW, gelecekteki elektrikli araçlarında kullanılacak sesleri oluşturması için Oscar ve Grammy Ödüllü besteci Hans Zimmer'i seçti. Batman, Süpermen, Sherlock Holmes ve X-Men gibi filmlerin müziklerinde imzası olan ünlü besteci, yeni tanıtılan BMW Vision M NEXT konsepti ve şirketin gelecekteki elektrikli araçlarının çıkaracağı sesleri oluşturmak için BMW'nin ses tasarımcısı Renzo Vitale ile birlikte çalışıyor.
BMW'ye göre giderek yaygınlaşan elektrikli otomobiller, sürücü koltuğunda “sürüş deneyiminin duygusallığında bir boşluk” yarattı. Şirket özellikle de, elektrikli araçların "sessizliğinin" sürücü ile araç arasında bir yabancılaşmaya yol açabileceğini söylüyor. Bunu göz önünde bulunduran BMW, Zimmer gibi ünlü bir besteci tarafından oluşturulan sesleri kullanarak genel araç deneyimini geliştirmek istiyor.

Zimmer: Çok heyecanlıyım

Zimmer konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Ben her zaman bir BMW meraklısı oldum. Çocukken, annemin BMW'sinin sesiyle eve geldiğini anlardım. Gelecekteki elektrikli BMW’lerin sesini tasarlama ve gelecekteki elektrikli sürüş deneyimi için duygu yaratma şansını elde etmekten dolayı heyecan duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6236 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, ses ve
3 etiket daha BMW elektrikli araç araba
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim