Anlık Bildirim

Volkswagen kararını verdi: Fabrikayı Türkiye'ye kuruyor

Aylar süren ikilem sona erdi. Yeni fabrika yatırımı için Türkiye ve Bulgaristan arasında kalan Volkswagen kararını verdi. 5 bin kişiye istihdam sağlayacak yeni fabrika İzmir yakınlarına kurulacak.

Volkswagen kararını verdi: Fabrikayı Türkiye'ye kuruyor Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni fabrikasını kuracağı ülkeyi sonunda seçti. Fabrika yatırımı için aylardır Türkiye ve Bulgaristan arasında gidip gelen Volkswagen, tercihini Türkiye’den yana kullandı.

Volkswagen’in Türkiye’de fabrika açma kararı, Alman otomobil gazetesi Automobilwoche’de yer buldu. Söz konusu haberde, kararın Türkiye lehine verilmesinde iki önemli unsur bulunduğu belirtildi.

Türkiye kararında iki önemli etmen

Etkili olan unsurlardan bir tanesi Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in oyunu Türkiye’den yana kullanmış olması. Bir diğeri de şirketin %17’sini elinde bulunduran Katar’ın ülkemiz ile yakın ilişkiler içerisinde olması.

Skoda Karoq ve Seat Ateca başta olmak üzere grup bünyesindeki pek çok aracın üretim yeri olacağı söylenen fabrikanın İzmir yakınlarında kurulacağı söyleniyor. 1.3 milyar euro yatırımla hayat bulacak fabrika yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Türkiye’deki Volkswagen fabrikasının 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Doğuş Otomotiv hisseleri yükseldi 

Volkswagen’in dün gerçekleştirdiği kurul toplantısında alınan Türkiye kararının bugün öğleden sonra resmi olarak açıklanması bekleniyor. Automobilwoche'deki haberin ardından Doğuş Otomotiv hisselerinde %11'e kadar yükseliş gözlendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17472 kez okundu.
128 kişi, toplam 137 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen türkiye fabrika, volkswagen yeni fabrika ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim