Anlık Bildirim

Volkswagen'den 482km menzilli elektrikli araç: 2020'de piyasaya çıkıyor!

Volkswagen Los Angeles Fuarında sergilediği I.D. Crozz modelini 2020'de yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Bu modeli 2022 yılında I.D. Buzz van izleyecek. Detaylar haberimizde...
2025 yılına kadar 15 adet tamamen elektrikli araç modelini piyasaya sürme planı bulunan Volkswagen, bu planın ilk ayağı olarak I.D. Crozz konsepti tabanlı bir model piyasaya sürecek.
Sahip olduğu 83-kWh kapasiteli batarya ile 320 kilometre menzil sunan araç dilenirse 482 km menzile yükseltilebiliyor. Önde 101 beygir güç üreten bir elektrik motoru yer alan aracın arka aksında ise 201 beygirlik bir başka elektrik motoru bulunuyor. İkisi birlikte kullanıldığında toplamda 302 beygir güç üreten otomobil, bataryadan tasarruf etmek adına öndeki motoru kapatıp, yol tutuş gerektiren anlarda otomatik olarak tekrar aktif hale getirebiliyor.
Volkswagen'in Pilot sürücüsüz araç sistemi ile otonom sürüş yeteneğine sahip olan I.D. Crozz konsepti, sistemin 2025 yılından önce piyasada olamayacağı nedeniyle nihai sürümde bu özelliklere sahip olmayacak. Ancak yine de konseptteki bazı teknolojileri alması beklenen araçta, arttırılmış gerçekliğe sahip baş üstü gösterge ve kameralı geri görüş aynası gibi özelliklerin yer alması bekleniyor. Volkswagen'in sürücüye yönelik yardım sistemlerinden adaptif hız sabitleyici, kör nokta ikazı ve şeritte tutma yardımcısı gibi sistemlerin de I.D. Crozz'da yer alması oldukça muhtemel.
2020 yılında piyasaya çıkması beklenen I.D. Crozz'un ardından Volkswagen'in 2022 yılında efsanevi Microbus modelinin elektrikli olarak dönüşünü simgeleyen I.D. Buzz'un seri üretim versiyonunu piyasaya sürmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7475 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, vw ve id crozz
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim