Anlık Bildirim

İstanbul taksileri D ve E sınıfı otomobiller ile yenileniyor

İstanbul'da yeni alınacak tüm taksiler için asgari D sınıf şart yürülüğe girdi. 5 yaşından büyük otomobiller taksi olarak kullanılmadığı için 2022 yılında tüm taksiler D sınıfı ile yenilenmiş olacak

İstanbul taksileri D ve E sınıfı otomobiller ile yenileniyor Tam Boyutta Gör

Sarı taksiler, Uber’in piyasaya rekabet getirmesi ile birlikte revizyona girdiler. Mobil ödeme ve telefondan taksi çağırmak için iTaksi, Taxi 7x24 gibi platformlar oluşturuldu. Taksilerin daha lüks arabalar ile değiştirilmesi için ÖTV kalktı. Taksiciler, davranışlarına dikkat etmeye başladı. Ancak insanlar hala daha Uber’i daha konforlu ve daha güvenli buluyor. Bu nedenle taksilerin lüks otomobil ile yenilenme zorunluluğu yürürlüğe girdi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yeni karına göre yeni alınacak taksiler için minimum D segmenti şartı getirildi. Yeni taksiler turkuaz ve siyah renkli olacak. Yürürlüğe giren karar ile bundan sonra herhangi bir sebepten dolayı araç veya sahip değişikliği durumunda bu şarta uyulması gerekecek. İstanbul'da 5 yaşından büyük otomobiller taksi olarak kullanılamıyor. Bu nedenle zaman içerisinde tüm taksiler D ve E sınf otomobiller ile yenilenecek.

D sınıfı ve daha lüks otomobiller turkuaz taksi, Mercedes Vito benzeri minibüsler ise siyah taksi olarak hizmet verecek. Bugün iTaksi uygulaması üzerinden turkuaz ve siyah taksi çağrılabiliyor. D sınıfı olarak VW Passat, Ford Mondeo, Opel Insignia gibi otomobiller kullanılacak.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, ÖTV’siz yenilemenin 30 Haziran 2019’da sona ereceğini hatırlatarak şu sözleri söyledi:

“İstanbul'da ticari taksi sayısı 18 bin adettir. Bugüne kadar ticari taksilerin 9 bini ÖTV'siz yenileme uygulamasından yararlandı. UKOME'de alınan karara göre, ÖTV'den yararlanmak isteyen araçların artık D veya E segmenti araç alması gerekiyor. Yine İstanbul'da 5 yaş sınırı olduğu hesaplanırsa 2022 yılında tüm taksilerimiz yüksel model konumuna gelmiş olacaktır. Bu yeni düzenlemeler ile taksici esnafımızın, İstanbul halkına yakışır kaliteli ve güvenli hizmet vereceği bir gerçektir.”

Geçtiğimiz günlerde Taşıma Yönetmeliği’nde değişiklikler yapıldı ve UBER benzeri taşımacılık platformlarına karşı yaptırımlar getirildi. Değişiklik ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık Uber muber diye bir şey yok.” dedi. Uber ve sarı taksi arasındaki gerilimin devamında neler yaşanacağını hep beraber göreceğiz.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19489 kez okundu.
72 kişi, toplam 77 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
taksi, uber ve
2 etiket daha otomobil sarı taksi
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim