Anlık Bildirim

Otoyolda alev alan Tesla sönmek bilmedi: 22.700 litre su harcandı

Elektrikli otomobilleri söndürmek normal arabalara göre çok daha zor. İtfaiye ekipleri otoyolda alev alan bir Tesla Model S'i söndürmek için 22.700 litre su harcamak zorunda kaldı.
Otoyolda alev alan Tesla sönmek bilmedi: 22.700 litre su harcandı Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz Pazar günü Sacramento itfaiye ekibi bir Tesla Model S'in yandığına dair ihbar aldı. Kurtarma ekiplerinin düzenli olarak karşılaştığı sıradan bir vaka gibi görünüyordu ancak söz konusu olay elektrikli otomobilleri söndürmenin içten yanmalı araçlardan çok daha zor olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Resmi raporda görevlilerin elektrikli aracı söndürmek için iki itfaiye aracı, bir su tankeri ve bir merdivenli kamyon talep etmek zorunda kaldığı belirtildi. Bataryadan kaynaklanan yangının söndürülmesi için arabanın kriko ile kaldırılması gerekiyordu. Alevleri söndürmek için yaklaşık 6.000 galon su kullanıldı.

Otoyolda alev alan Tesla sönmek bilmedi: 22.700 litre su harcandı Tam Boyutta Gör

Köpük de işe yaramıyor

Bir Amerikan galonu yaklaşık 3.8 litre demek. Bu da itfaiyecilerin aracı söndürmek için 22.700 litre su harcadıkları anlamına geliyor. Tesla Model S'in acil durum müdahale kılavuzunda elektrikli otomobilin bataryasını söndürmek ve soğutmak için 3.000 ila 8.000 galon (11.356 ila 30.283 litre) su gerekebileceği bilgisi var.

Otoyolda alev alan Tesla sönmek bilmedi: 22.700 litre su harcandı Tam Boyutta Gör
İtfaiyeciler ayrıca elektrikli otomobilleri söndürmek için geleneksel otomobillerde olduğu gibi köpük kullanılamayacağını söyledi. Köpük bildiğiniz üzere yanma sürecini durdurmak amacıyla oksijeni kesmek için kullanılıyor. Ancak lityum piller yandığında katot malzemesi yok olur ve oksijen açığa çıkar, bu nedenle yanma köpüğün altında bile devam eder.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5616 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, itfaiye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim