Anlık Bildirim

Çin, konsol yasağını tamamen kaldırıyor

Çin, konsol yasağını tamamen kaldırıyor
 
2000 yılında ebeveynlerin oyun konsolları konusundaki düşüncelerine kulak veren Çin hükumeti "genç bireylerin daha sağlıklı gelişebilmesi" için ülke genelinde konsol satışlarını yasaklamıştı. Geçtiğimiz yıl ise 14 yıllık yasak kısmen kalkmış ve "Şangay serbest ticaret alanı" içerisinde konsolların denetlenerek satılmasına izin verilmişti. Bu pilot uygulamanın başarılı olmasının ardından satış yasağının tamamen kaldırılması kararı alındı.
Yeni karar, yerli ve yabancı üreticilerin ülkenin tüm bölgelerinde konsol satışı yapmasının önünü açmış durumda. Yasağın kalkmasının ardından Xbox, Playstation ve Nintendo gibi oyun konsolunun dev isimleri Çin'de satışlara başlamak için kolları sıvadı. Sony sözcüsü durumu "Bizim için harika bir haber" şeklinde değerlendirirken Microsoft ve Nintendo kanadından henüz yasakların kalkması ile ilgili bir açıklama yapılmadı.
Araştırma firması Newzoo BV'nin yaptığı analize göre Çin'de video oyunları ve konsol pazarı bir önceki yıla göre %23 artarak 22.2 milyar dolar seviyesine ulaştı. Yasak ülkedeki oyunculuğun genellikle PC platformu üzerinde şekillenmesine sebep olurken, şimdi konsolların yeniden satışlara başlamasının PC'ye olan ilgiyi ne derecede düşüreceği merak konusu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2699 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
konsol, çin ve
3 etiket daha PlayStation video xbox
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim