Anlık Bildirim

Pembe Whatsapp tehlike saçıyor: Hesabınız ele geçirilebilir

WhatsApp'ın artık monotonlaşan "yeşil" rengini değiştirmek hayaliyle pembe tema yükleyen kullanıcılar, hesaplarının ve kişisel verilerinin ele geçirilmesi tehlikesiyle karşı karşıya.

Pembe Whatsapp tehlike saçıyor: Hesabınız ele geçirilebilir Tam Boyutta Gör

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'da yeni bir dolandırıcılık yöntemi yayılmaya başladı. Sohbet gruplarında "pembe tema" güncellemesi görünümüne bürünmüş kötü amaçlı bir dosya bağlantısı paylaşılıyor.

Sözde resmi güncelleme, WhatsApp'ın artık monoton hale gelen yeşil rengini, pembe renge dönüştürmeyi vaat ediyor. Ayrıca kullanıcılara uygulamanın önceki sürümlerinde olmayan bazı yararlı özelliklere sahip olacakları da empoze ediliyor.

Pembe Whatsapp tehlike saçıyor: Hesabınız ele geçirilebilir Tam Boyutta Gör

Sahte güncelleme bağlantısına dokunan veya tıklayan kullanıcıların hem hesabı hem de kişisel verileri ele geçirilebilir. Zira bunu yaparak telefonunuzu hacker'ların erişimine açmış oluyorsunuz. Peki isteyerek ya da istemeyerek cihazınıza pembe temayı yüklediyseniz ne yapmalsınız?

Pembe WhatsApp'ı yükleyenler ne yapmalı?

Böyle bir durumla karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken şey Pembe WhatsApp'ı silmek. Ayrıca hesabınızdan tüm cihazların bağlantısını kesmeniz, tarayıcınızın önbelleğini temizlemeniz ve tüm uygulamaların izinlerini kontrol etmeniz gerekiyor.

Pembe Whatsapp tehlike saçıyor: Hesabınız ele geçirilebilir Tam Boyutta Gör

Pembe WhatsApp'ın ayrıca sistemde gizlenmesi gibi bir tehlike de söz konusu. Böyle bir durumda zararlı yazılımı akıllı telefonunuzdan söküp atmanız daha zor hale geliyor. Bu tür tuzaklara düşmemek için uygulayabileceğiniz en basit güvenlik önlemi "şüpheli bağlantılara" kesinlikle tıklamamak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
89035 kez okundu.
24 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim