Anlık Bildirim

Pfizer, Covid-19 aşısının 5-11 yaş arası çocuklar için güvenli ve etkili olduğunu açıkladı

Dünyanın önde gelen aşı şirketlerinden olan Pfizer, bugün yaptığı bir açıklamada Pfizer/BioNTech aşısının 5-11 yaş arası çocuklar için “güvenli” ve “etkili” olduğunu duyurdu.

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer tarafından yapılan yeni bir açıklamada, Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısının 5-11 yaş arası çocuklarda etkili olduğu açıklandı. Yetkililer ayrıca, çocuklara uygulanan dozun yetişkinlere uygulanan dozun üçte biri kadar olduğunun da altını çizdi. 

Şirket, bu yaş grubunun aşılanması için yakın zamanda ABD’den izin isteyeceğini söyleyerek çocukların aşılanmasında önemli bir adım atılacağını vurguladı.

Pfizer: Koronavirüs aşısı 5-11 yaşlarındaki çocuklarda etkili Tam Boyutta Gör

Pfizer/BioNTech aşısı hâlihazırda birçok yerde 12 yaş üstü için uygulanıyordu. ABD’deki ve tüm dünyadaki okulların açılması ve Delta varyantında artış yaşanması ile birlikte ebeveynler çocuklarının ne zaman aşı olacağını merak ediyordu.

Daha az yan etki görüldü

 Pfizer’in kıdemli başkan yardımcısı Dr. Bill Gruber, The Associated Press’e verdiği demeçte, 5-11 yaş arasındaki çocukların ikinci dozdan sonra gençler ve yetişkinler kadar antikor ürettiğini ifade etti. Ayrıca, çocuklara yapılan aşılar sonucunda yetişkinlere göre daha az yan etkinin görüldüğünü ve bu yüzden aşının bu yaş grubu için “güvenli” olduğunu vurguladı.

Gruber bunlara ek olarak, aşının belirtilen yaş grubunda kullanılması için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) bu ay sonuna kadar başvurmayı planladıklarını açıkladı. Pfizer’de yönetim kurulu üyesi olan Dr. Scott Gottlieb de ekim sonlarında veya kasım başlarında aşının uygulanmaya başlamasını beklediklerini belirtti.

Pfizer: Koronavirüs aşısı 5-11 yaşlarındaki çocuklarda etkili Tam Boyutta Gör

Moderna ve Pfizer’in bebekler üzerinde çalışmaları sürüyor

Başka bir aşı üreticisi olan Moderna da ilkokul çağındaki çocuklar için aşı testleri uyguladığını açıklamıştı. Ayrıca, Pfizer ve Moderna’nın 6 aylık ve daha üstü bebeklerin aşılanması için de çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Bu araştırmaların sonuçlarının yıl sonuna doğru yayınlanması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5876 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı, Pfizer/BioNTech ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim