Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu'ndan Nesine.com'a 77 milyon TL ceza

Rekabet Kurumu, rakipleri dışlayıcı reklam anlaşmaları yapması nedeniyle Nesine.com'a 77 milyon TL idari para cezası uygulanmasına ve bu anlaşmaların durdurulmasına karar verdi.
Rekabet Kurumu'ndan Nesine.com'a 77 milyon TL ceza Tam Boyutta Gör
Rekabet Kurumu, Nesine.com hakkında başlattığı soruşturmayı sonuçlandırdı. Nesine.com'a 77 milyon TL idari para cezası verilmesine karar verildi. Ayrıca Nesine.com'un rakipleri dışayıcı uygulamalarını durdurması kararlaştırıldı.

Rakipleri dışlayıcı anlaşmalar durdurulacak

Kuruldan yapılan açıklamada, Nesine.com'un online şans oyunları pazarında hakim durumda olduğu ve firmalarla rakipleri dışlayıcı reklam anlaşmaları yaptığı belirtildi. Spor kulüpleriyle yapılan forma ve saha reklamı anlaşmalarında diğer şans oyunlarını engelleyen maddelerin durdurulmasına karar verildi. Ayrıca Mackolik uygulaması üzerinde sadece Nesine'ye tahsis edilen reklam alanlarının diğer şans oyunu şirketlerine de tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Rekabet Kurumu, Nesine.com'un münhasırlık içeren bu anlaşmaları nedeniyle Nesine.com'a 77.708.195 TL idari para cezası ve münhasırlık içeren anlaşmaların durdurulmasına oy birliğiyle karar verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim