Anlık Bildirim

ChatGPT yaratıcısı Sam Altman: “Müslümanlar seslerini yükseltmekten korkuyor”

ChatGPT geliştiricisi OpenAI’ın patronu Sam Altman, teknoloji dünyasındaki Müslümanların seslerini yükselttiklerinde kendilerine misilleme yapılmasından korktuklarını söyledi.
Sam Altman: “Müslümanlar seslerini yükseltmekten korkuyor” Tam Boyutta Gör
ChatGPT geliştiricisi OpenAI’ın CEO'su Sam Altman, yaptığı açıklamada, Gazze'de devam eden savaşın etkilerine açık bir gönderme yaparak, teknoloji sektöründeki Müslüman ve Arap toplulukların üyelerinin son zamanlarda yaşadıkları deneyimler hakkında konuşmaktan rahatsız” olduklarını hissettiğini söyledi.

Sam Altman, teknoloji dünyasındaki Filistinlilere dikkat çekti

Altman, eski adı Twitter olan sosyal medya ağı X'te "Konuştuğum teknoloji topluluğundaki Müslüman ve Arap (özellikle Filistinli) meslektaşlarım, genellikle misilleme korkusu ve kariyer beklentilerinin zarar görmesi nedeniyle son dönemde yaşadıkları deneyimler hakkında konuşmaktan rahatsızlık duyuyorlar" diye yazdı.

Microsoft tarafından desteklenen OpenAI’ın lideri, teknoloji sektörünü bu toplulukların üyelerine empatiyle yaklaşmaya çağırdı. Bununla birlikte X'teki bir kullanıcı Altman'a Yahudi toplumunun deneyimleri hakkında ne düşündüğünü sordu. Altman bu soruya şöyle yanıt verdi: "Ben Yahudi'yim. Antisemitizmin dünyada önemli ve büyüyen bir sorun olduğuna inanıyorum ve sektörümüzde beni savunan pek çok insan görüyorum ki bunu çok takdir ediyorum. Müslümanlar için bunu çok daha az görüyorum."

İnsan hakları savunucuları Antisemitizm ve İslamofobinin, Hamas'ın İsrail'e saldırdığı ve İsrail rakamlarına göre 1.200 kişinin öldüğü 7 Ekim'den bu yana ABD'de ve başka yerlerde hızla arttığını belirtiyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ise Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre 2,3 milyonluk nüfusun neredeyse %1'ine tekabül eden 22.000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4765 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
OpenAI, chatgpt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim