Anlık Bildirim

Şapkalı a nasıl yapılır? Klavyede şapkalı a (â) yapma

Klavyede şapkalı a nasıl yapılır adım adım anlatıyoruz. Tıklayın, büyük ve küçük olmak üzere klavyede üstü şapkalı a harfi (â) nasıl yazılır öğrenin.            

Türkçe'de yazılışları aynı fakat anlamları ve söylenişleri farklı olan kelimeleri ayırt etmek amacıyla, okunuşları uzun olan ünlülerin üzerine düzeltme işareti (^) konuluyor. Bu, aynı zamanda şapka işareti olarak da biliniyor. Söz konusu uzun ünlülerden en çok kullanılanı ise şapkalı a (â) harfi, yumuşak a olarak da anılıyor. Ancak bilgisayar ve telefon klavyelerinde diğer birçok sembolde olduğu gibi üstü şapkalı a harfi için de tek bir tuş bulunmuyor. Haliyle "Klavye ile şapkalı a nasıl yapılır? sorusu çokça merak ediliyor.

Yumuşak a harfi olarak da bilinen büyük ve küçük şapkalı a (â) yazımı için kullanmanız gereken klavye kısayolu aşağıda.

Klavyede şapkalı a (â) yapılışı 👇

klavyede şapkalı a yapma Tam Boyutta Gör
Bilgisayar klavyesinde şapkalı a (â) harfi, sırasıyla shift + 3 + a tuşlarına aynı anda basılarak yapılır. Büyük şapkalı A (Â) ise Caps Lock kilidi açıldıktan sonra, shift + 3 + a tuşlarına aynı anda basılarak yapılır.

Telefonda şapkalı a harfi yapma 📱

telefonda şapkalı a harfi yapılışı Tam Boyutta Gör
iPhone ve Android telefonlarda şapkalı a, klavyedeki a harfinin üzerine basılıp yumuşak a harfine (â) dokunularak yapılır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim