Anlık Bildirim

Satürn'ün uydusu Titan'ın Dünya'ya benzediği görsel ortaya çıktı

Satürn'ün en büyük uydusu olan Titan'ın tek doğal uydu olduğu biliniyor. Bu uyduda yoğun bir atmosfer mevcut. James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen bir görsel dikkatleri üzerine çekti.
Titan Tam Boyutta Gör
Satürn'ün en büyük uydusu olan TitanGüneş Sistemi içerisindeki ikinci en büyük uydu. Kendisinin su kütlelerinde deniz canlılarının bulunma olasılığı araştırılıyor. Zira Titan tıpkı Dünya gibi özel sıvılara ev sahipliği yapıyor.

Satürn'ün uydusu Titan şaşırtmaya devam ediyor

Satürn'ün yörüngesinde dönen bu uydunun girift ve karmaşık bir yapısı var. Bazı kişiler onun Dünya'ya oldukça benzediğini ve bunun ürkütücü olduğunu düşünüyor. Araştırmacıların Titan'ı kaplayan bulutlar hakkında daha fazla bilgi elde etmeye çalıştığı öğrenildi.

James Webb Uzay Teleskobu aracılığıyla çekilen yukarıdaki görüntü aracılığıyla bu uydunun yüzeyinde ilerleyen bulutlar tespit edildi. Bilim insanları şu anda bu bulutların hareket edip etmediğini veya şekil değiştirip değiştirmediğini anlamaya çalışıyor. Bu görüntü Titan'da mevsimsel hava akımının olduğunu kanıtladı.

Satürn Tam Boyutta Gör
Bu fotoğrafın sol tarafında duran görüntü Titan'ın atmosferini algılayabilen bir filtrenin kullanılması sayesinde oluşturuldu. Sağ tarafta yer alan ve parlak bir görünüm ile göze çarpan noktalar ise kuzey yarım küreye ait olan belirgin bulutlar.

Azot bakımından zengin olan Titan'ın 25 Mart 1655 tarihinde Christiaan Huygens tarafından keşfedildiği biliniyor. Titan'ın eksen eğikliği 0. Daha önce kendisinin -179.5 derece sıcaklığa sahip olduğu saptanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim