Anlık Bildirim

Yüzüklerin Efendisi dizisinin yönetmeni belli oldu

Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk iki bölümünü ünlü yönetmen J. A. Bayona hazırlayacak. 1 milyar dolar bütçeyle hazırlanan dizinin yayın tarihi konusunda hâlâ bir açıklama yapılmadı.
Amazon'un merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisi için hazırlıklar hızla devam ediyor. Bugün yapılan resmi açıklamalara göre dizinin yönetmenleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Amazon, Yüzüklerin Efendisi dizininin ilk iki bölümünü yönetmesi için ünlü isim J. A. Bayona ile anlaşmaya varıldığını duyurdu.

J. A. Bayona genellikle Jurassic World: The Fallen Kingdom filmiyle tanınıyor. 2017'de vizyona giren Jurassic World: The Fallen Kingdom, hem eleştirmenler hem de genel anlamda seyirciler tarafından pek olumlu yorumlar alamamıştı. Ancak Bayona'nın kariyeri elbette bu filmden ibaret değil. Öncesinde The Impossible (2012), El orfanato (2007) ve A Monster Calls (2016) gibi oldukça başarılı filmleri de var.



J. A. Bayona ayrıca Belén Atienza ile birlikte ilk iki bölümün yapımcılığını da üstlenecek. Bugün yapılan resmi açıklamalarda dizinin tam olarak ne zaman yayınlanacağıyla ilgili herhangi bir ifade kullanılmadı. Ancak şu anki tahminler 2021 yılını işaret ediyor.


Filmlerden binlerce yıl öncesini anlatacak


Amazon geçtiğimiz mart ayında yapılan bir açıklamada Yüzüklerin Efendisi dizisinin İkinci Çağ'da geçeceğini duyurmuştu. Filmlerden binlerce yıl öncesinde geçecek olan dizide, Amazon'un ifadeleriyle, "Orta Dünya'nın daha önce hiç görülmemiş hikayeleri" anlatılacak.

İkinci Çağ yaklaşık 3500 yıllık bir dönemi kapsadığı için dizinin tam olarak hangi olayları ele alacağı konusunda şu an için net bir bilgimiz yok. İkinci Çağ'ın önemli olayları arasında; insan krallığı Númenor'un yükselişi ve çöküşü, Sauron'un yükselişi, Elf şehri Ayrıkvadi'nin gelişmesi ve Elfler ile Sauron arasındaki ilk Yüzük savaşlarının başlaması gibi olaylar yer alıyor. Şu anki tahminler dizinin Númenor krallığına odaklanacağı yönünde.

Amazon, Yüzüklerin Efendisi serisinin dizi haklarını 2017 yılında 250 milyon dolarlık bedel karşılığında satın almıştı. Dizi şu anda tam 1 milyar dolarlık bütçeyle hazırlanıyor. Yüzüklerin Efendisi, Game of Thrones'u da geride bırakarak tarihin en pahalı dizisi olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8881 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amazon prime video, prime video ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim