Anlık Bildirim

Smart'ın elektrikli SUV konseptinden ilk ipuçları geldi

Mercedes-Benz ve Geely ortaklığıyla farklı bir yapıya bürünen Smart, bu kararın hakkını vermeye hazırlanıyor. Küçük modelleriyle bilinen şirket yakında elektrikli SUV modelini piyasaya sürecek.

Smart'ın elektrikli SUV konseptinden ilk ipuçları geldi Tam Boyutta Gör

Minik otomobilleriyle tanıdığımız Smart'ın yüzde 50'si Çinli otomotiv devi Geely tarafından satın alındıktan sonra farklı bir yapıya bürüneceği açıklanmıştı. Şirket, bu dönüşümün ilk adımı olacak Smart elektrikli SUV'un ipucu görsellerini paylaştı.

Eylül ayında tanıtılacak

HX11 kod adıyla bilinen elektrikli SUV, Smart'ın Mercedes-Benz ve Geely arasında bir ortak girişim haline gelmesinden bu yana piyasaya süreceği ilk ürün olacak. Eylül ayındaki Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtılması planlanan modelin üretimi Çin'de yapılacak.

Kısa süre önce ipucu olarak paylaşılan çizimler, elektrikli SUV'un dış tasarımı hakkında fikir edinmemizi sağlıyor. Buna göre, oldukça sportif bir yapıya sahip olacağı görülen kompakt modelin ön bölümündeki açılı farlar, ışık şeridiyle birbirine bağlanacak gibi duruyor.

Smart'ın elektrikli SUV konseptinden ilk ipuçları geldi Tam Boyutta Gör

Bunun yanı sıra büyük jantlar, gövde rengiyle kontrast oluşturan tavan ve C sütunu, aynı sütun üzerindeki Smart logosu, gizli kapı kolları ve tavan rayları da Smart elektrikli SUV'un tasarımını oluşturan detaylardan. Öte yandan otomobilin büyük bir panoramik cam tavana da sahip olacağı söyleniyor.

Daimler'in tasarım şefi Gorden Wagener, tasarladıkları elektrikli SUV için şunları söyledi: "eSUV konseptimiz Smart'ın tüm yeni DNA'sını bünyesinde barındırıyor. O, marka için yeni bir kimlik oluşturan vizyoner bir yaklaşım; daha güzel, daha sportif ve elbette eskisinden çok daha havalı"

Mini Countryman ile benzer ölçülere sahip olacak yeni elektrikli SUV, Smart'ın şimdiye kadarki en büyük otomobili olacak. Otomobilin altyapısında, Volvo'nun gelecekteki bazı modellerinde de kullanılacak olan Geely'nin SEA platformunu göreceğiz.

Smart'ın elektrikli SUV konseptinden ilk ipuçları geldi Tam Boyutta Gör

Smart, yeni elektrikli SUV'un premium bir görünüm ve hisse sahip geniş iç mekanıyla genç aileler için sürdürülebilir bir seyahat biçimi olacağını söylüyor. Ayrıca sesli komut sistemi ve dijital anahtar özelliğinin her araçta standart olacağı da verilen bilgiler arasında.

Otomobilin teknik özellikleri henüz belli değil fakat Çinli kaynaklar arka aksta 270 beygir güç üreten bir elektrik motor kullanılacağını ve Çin'de geçerli olan NEDC ölçümlerine göre 500 kilometre sürüş menzili sunacağını belirtiyor. Dolayısıyla gerçek dünya koşullarında yüzde 40-45 civarı daha az menzil bekleyebiliriz.

Smart'ın yeni elektrikli SUV modelini önümüzdeki yıl satışa sunması planlanıyor. Önümüzdeki eylül ayında tanıtılacak olan ürün de muhtemelen üretim versiyonuna yakın bir konsept olacaktır. Konuyla ilgili detayları siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam ediyor olacağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim