Anlık Bildirim

Smart'ta değişim çanları: Elektrikli kompakt SUV konseptini tanıttı

Smart Concept #1 olarak adlandırılan çalışma, 2023 yılında Avrupa ve Çin'de piyasaya sürülecek elektrikli kompakt SUV modelinin ön gösterimi olarak Münih'te sahneye çıktı.

Smart, Münih'te elektrikli kompakt SUV konseptini tanıttı Tam Boyutta Gör

Küçük otomobilleriyle tanıdığımız Smart artık değişiyor. Hayatına Daimler ve Geely ortaklığında devam eden marka, değişimin ilk adımlarını Münih'teki fuarda attı ve piyasaya süreceği elektrikli kompakt SUV'un ön gösterimi olarak yeni bir konsept sergiledi.

Smart Concept #1 olarak isimlendirilen çalışmanın üretime yakın bir konsept olduğu belirtiliyor. Yani üretim versiyonunda tasarım olarak çok büyük bir değişim görmeyeceğiz. Konseptin uzunluğu 4290mm, genişliği 1910mm, yüksekliğiyse 1698mm olarak açıklandı. Karşılaştırmak gerekirse, Mercedes EQA'dan biraz daha kısa ancak daha geniş ve yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Smart'ın kompakt SUV konsepti minimalist bir tasarıma sahip. Dış tasarımın geneline yuvarlak hatlar hakim. Ön bölümdeki üçgen şekilli farlar ince bir ışık şeridiyle birleşiyor. Alt kısımdaysa geleneksel panjurları simüle eden gri çerçeveli bir panel göze çarpıyor ki paylaşılan fotoğraflarda bu panelin de aydınlatılmış olduğunu görüyoruz. Ayrıca arka tarafta da boydan boya uzanan stoplar mevcut.

Smart, Münih'te elektrikli kompakt SUV konseptini tanıttı Tam Boyutta Gör

Marka, SUV'un kompakt ölçülerine rağmen 21 inçlik tekerleklerin ön ve arka kısmındaki çıkıntıların asgari düzeyde tutulması sebebiyle içeride geniş bir alan sunulduğunu belirtiyor. Konseptte 2+2 oturma düzeni olduğunu görüyoruz fakat üretim versiyonu 5 kişilik olacak. Panoramik cam tavanın da ferahlığa katkıda bulunduğu aracın konsolunda tablet ekran formundaki 12.8 inçlik multimedya ekranı da göze çarpan detaylardan.

Smart Concept #1'in teknik özellikleri henüz belli değil. Ancak smart uygulamasının dijital anahtar olarak kullanılabileceği, aracın gelişmiş sürücü asistan sistemleriyle donatılacağı ve OTA güncelleme desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Konseptin üretim versiyonu 2023 itibariyle Avrupa ve Çin'de piyasaya sürülecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim