Anlık Bildirim

İnsan beyninden 2000 kat daha hızlı süper bilgisayar geliştirildi

Deep South süper bilgisayarı insan beyninden 2000 kat daha hızlı işlem yapabiliyor. Böylece bilim adamları insan beyninin çalışma şekli hakkında daha gelişmiş simülasyon oluşturabilecek.
Deep South Tam Boyutta Gör
İnsan beyninin mucizevi işleyişi uzun yıllardır bilim adamlarının en büyük araştırma konusu durumunda. Saniyede 100 milyar işlem yapabilen insan beyninden 2000 kat daha hızlı süper bilgisayar geliştirildi.

Deep South süper bilgisayar insan beynini geçti

Avusturalya’nın Nöromorfik Sistemler Merkezi için geliştirilen Deep South adındaki süper bilgisayar. Saniyede 228 trilyon işlem yapabiliyor. Böylece süper bilgisayar sadece insan beynini değil tüm insan vücudunu simüle edebiliyor. Sistem veri depolama ve işlem gücünü bir araya getirerek insan beyninin verimliliğini yansıtmaya çalışıyor.

Süper bilgisayarın insan beyninin sırlarını öğrenmede önemli bir destek olacağı belirtiliyor. Örneğin beyin hastalıklarını araştırmak ya da tedavi ve yaşlanmaya insan beyninin nasıl tepki verdiğini anlamak bunlar arasında. Diğer taraftan donanım teknolojisi sayesinde bir hafta giden telefon bataryaları ya da çok küçük süper bilgisayar yongalarının da önü açılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11079 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
süper bilgisayar, Deep South ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim