Anlık Bildirim

Sürücüsüz araçlar farklı amaçlarla kullanılıyor: Cinsel ilişki

Otomobil üreticileri otonom sistemler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Görünüşe göre sürücüsüz araç teknolojisi yanlış “ellerde” kullanılmaya başlanmış durumda.
Sürücüsüz araçlar farklı amaçlarla kullanılıyor: Cinsel ilişki Tam Boyutta Gör
Hareket halindeki bir arabada cinsel ilişkiye girmek yasalara uygunluk ve güvenlik konusunda soru işaretleri yaratsa da, görünüşe göre bazı insanları bunu yapmaktan alıkoyan tek şeyin aslında bir sürücünün varlığı olduğunu görüyoruz. Robotaksilerdeki cinsel ilişki raporlarının sayısı artarken kamuya açık sürücüsüz araçlar hakkındaki eksik düzenlenmeler gündeme geliyor.

Robotaksiler işbaşı yapıyor

Robotaksiler veya sürücüsüz taksiler bu hafta itibariyle San Francisco'da 7/24 çalışmaya başlıyor. Daha önce, bu otonom araçlar güvenlik izni olmaksızın şehirde yalnızca gece saatlerinde (22:00 - 06:00) çalışabiliyordu. Artık sürücüsüz otomobil şirketleri Waymo ve Cruise günün her saatinde şehirde yolcuları taşıyabilecek.

Sürücüsüz araçlar farklı amaçlarla kullanılıyor: Cinsel ilişki Tam Boyutta Gör
Öte yandan The San Francisco Standard'da yer alan bir makaleye göre, bazı müşteriler sürücüsüz araçlarda bile kelimenin tam anlamıyla meşguller… Belgelere dayandırılan iddialara göre bazı robotaksi kullanıcıları sürüş esnasında cinsel ilişkiye giriyor. Bu kişilerin büyük kısmının ise Cruise’un robotaksilerini tercih ettiği belirtiliyor.

Standard'a konuşan bu çiftlerden biri, yolculuğun tam olarak “rahat olmadığını" ama heyecan verici olduğunu söylüyor: "Dışarıda ve halkın içinde olmamız, bunun bir tür yanlış olduğu tabusu olayı daha eğlenceli ve heyecanlı hale getirdi"

Robotaksilerde cinsel ilişkiye izin var mı?

Waymo ve Cruise, bu konuda açıkça yorum yapmıyor ancak şirketlerin kural kitapçıklarında da bu olaydan açıkça bahsedilmiyor. Cruise'un Topluluk Kurallarında, araç içinde ve dışında "başkalarına karşı saygısız, saldırgan veya uygunsuz" faaliyetlerde bulunmamak da dahil olmak üzere saygılı davranışlarla ilgili maddeler bulunuyor. Ayrıca temizlik ve gürültü kontrolü ile ilgili kurallar da var - ancak cinsellikle ilgili hiçbir şey yok.

Waymo'nun kuralları ayrıca yolcuların araca karşı saygılı olmalarını ve aracı temiz tutmalarını gerektiriyor, ancak yine de cinsellikten söz edilmiyor. Waymo ya da Cruise araçlarında sigara ve elektronik sigara içilmesine izin vermezken Waymo, özellikle alkol kullanımını da yasaklıyor.

Araçlarda kameralar var

Sürücüsüz araçlar farklı amaçlarla kullanılıyor: Cinsel ilişki Tam Boyutta Gör
Cinsel ilişki kurallara aykırı olmasa da, yolcuların araç içindeki faaliyetleri aslında gözetleniyor. Waymo ve Cruise araçlarının içinde (ve dışında) kameralar olduğunu belirtiyor. Her iki şirket de bunların güvenlik ve bakım amaçlı olduğunu söylese de, içeride olanların kaydedilme ihtimali yüksek. Üstelik her iki firmanın araçlarının camları da filmli değil, dolayısıyla dışarıdakiler de “içeride” olanları görebilir.

Tüm bunlara ek olarak Standard, otonom araçlar ve kent turizminin geleceğiyle ilgili 2019 tarihli bir makaleye atıfta bulunarak, bu araçların içinde yapılan cinsel ilişki ve seks işçiliğinin giderek büyüyen bir fenomen olacağını söylüyor. Hatta makalede otonom araçların "saatlik otellerin" yerini alacağı ve araçların içlerinin uyuşturucu kullanımı gibi yasadışı faaliyetler kapsamında izleneceği belirtiliyor. Şimdilik bu yasal gözetim gerçekleşmedi ancak önümüzdeki olası sürücüsüz araç düzenlemelerinde bu alanların üzerinde durulacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5040 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
waymo, cruise ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim