Anlık Bildirim

Petrol zengini Suudi Arabistan, 2060’a kadar “sıfır emisyona” ulaşmayı planlıyor

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Suudi Arabistan bugün yaptığı açıklamalarda, 2060 yılına kadar sera gazı emisyonlarını sıfıra düşürmeyi planladığını söyledi.

Dünyanın en çok petrol üreten ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan, bugün iklim değişiklikleri ile mücadelede için planlarını açıkladı. Yapılan açıklamalarda, 2060 yılına kadar “sıfır sera gazı emisyonunun" hedeflendiği ve iklim değişikliklerini engellemeye yönelik çabalara Suudi Arabistan’ın da katılacağı belirtildi. 

Ülke sıfır emisyon hedefliyor Tam Boyutta Gör

Duyuru, Veliaht prens Muhammed bin Salman tarafından krallığın ilk kez gerçekleştirdiği Suudi Yeşil Girişimi Forumu’nun başlangıcında yazılı olarak yapıldı. Bu duyuru, Glasgow’da yapılacak olan  Birleşmiş Milletler İklim Değişiklikleri Konferansı’ndan (COP26) bir hafta önce yapılmasıyla da dikkat çekti. 

Krallık sera gazı emisyonlarını azaltmayı planladığını söylese de Prens Muhammed, krallığın bunu sözde “Karbon Döngüsel Ekonomi” yaklaşımı ile yapacağını ifade etti. Bu yaklaşım, fosil yakıtlara olan küresel bağımlılığı fiilen azaltmaya yönelik çabaların aksine “güvensiz” karbon yakalama ve depolama  teknolojilerine odaklanıyor. 

Petrol ihracatı etkilenmeyecek Tam Boyutta Gör

Buna ek olarak yapılan açıklamaların yalnızca Suudi Arabistan’ın kendi ulusal sınırları ile ilgili olduğu belirtildi. Yani ülkenin petrole olan yatırımı ve diğer ülkelere olan fosil yakıt ihracatı bundan etkilenmeyecek

Suudi Arabistan bu tarz açıklamalar yapsa da petrol ve gaz üretimi ve ihracatı ülkenin ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyor. Ülke daha önce de fosil yakıtların enerji sektöründen çıkarılması tavsiyesine karşı çıkmıştı.

 Bu ay başlarında da bir başka fosil yakıt üreticisi olan Birleşik Arap Emirlikleri de sıfır emisyon hedeflediklerini açıklamış ancak bunun nasıl bir planla yapılacağını belirtmemişti. 

COP26 31 Ekim'de yapılacak Tam Boyutta Gör

“Şon şans”

31 Ekim’de başlayacak olan BM İklim Değişiklikleri Konferansı (COP26), iklim değişiklikleri ile mücadele için dünyanın dört bir yanından devlet başkanlarını bir araya getirecek. Konferans, küresel ısınmanın tehlikeli seviyelere ulaşmasını önlemek için “dünyanın son şansı” olarak nitelendiriliyor. Bu yüzden de ülkelerin yeni önlemleri gündeme getirmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6574 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
petrol, iklim değişikliği konferansı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim