Anlık Bildirim

Digitimes: Apple ve Samsung, 12 inçlik tabletler üzerinde çalışıyor

Digitimes: Apple ve Samsung, 12 inçlik tabletler üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Uzakdoğu'nun önemli yayın organlarından Digitimes, tablet dünyasının iki önemli ismi Apple ve Samsung, pazara yeni bir soluk getirmek için 12 inçlik tabletlerini satışa sunma planları yaptıklarını iddia etti.

Gazetenin, Apple ve Samsung'un tedarik zinciri içerisindeki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre her iki firmada bu yöndeki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu projesi için Apple'ın Quanta Computer ile iş birliği yaptığı öğrenilirken; Samsung ise herhangi bir firma ile işbirliğine gitmiş değil.

Haberde yer alan ilginç iddiaya göre ise Samsung, 12 inçlik tablet projesinde Google'la birlikte iş birliği yapmak istedi. Fakat Google, 7 inçlik tabletlere odaklanmak istediği için Samsung'un bu projesine sıcak bakmadı.

Her iki firmanın da bu boyuttaki tabletlerini ne zaman satışa sunacağı şimdilik belirsizliğini korumakla birlikte; tahminler 2014'ün ikinci yarısını işaret ediyor. Diğer taraftan uzmanlar, Apple ve Samsung'un büyük ekranlı tablet projelerinin hayat bulmasından sonra pazarda bu segmente karşı hızla artan bir talep oluşacağını düşünürken; bu durumun uzun vadede 11-14 inçlik dizüstü bilgisayar pazarını olumsuz etkilemesinin olası olduğunun altını çiziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim