Anlık Bildirim

Google : Nexus 9 bir iPad katili olarak tasarlanmadı

Google : Nexus 9 bir iPad katili olarak tasarlanmadı

iOS cihazlarının piyasada ses getirmeye başladığı dönemlerden itibaren iPad katili, iPhone katili veya iPod katili gibi ifadeleri sıklıkla duyar olduk. Bu katillerden çok azı kısmi de olsa başarı yakalarken, geri kalanı ise kendi bindiği dalı keserek piyasadan silindi. Google ise Nexus 9 için böyle bir tabirden şiddetle kaçınıyor. 

Android tarafının en güçlüsü olarak boy göstermeye başlayan Nexus 9 tablet modeli genelde iPad Air 2 ile karşılaştırılsa da Google aynı fikirde değil. Firmanın Nexus 9 tasarım bölümü şefi Alberto Villareal, bir röportajda tablet modelini kesinlikle iPad katili olarak tasarlamadıklarını belirtiyor. 

Villareal'e göre Nexus 9 modeli Android tablet pazarındaki premium sınıfı hareketlendirmek için tasarlandı ve diğer firmaların daha iyi şeyler ortaya koymalarına yönelik olarak yol göstermeyi istiyor. 

Google bu yılki Nexus tabletinde premium tarzda özelliklere yer vermek istediği için One serisiyle başarılı iler çıkaran HTC ile işbirliği yapma kararı almış. HTC de alüminyum kasalı Nexus 9 ile Google'ı haksız çıkarmamış.

Villareal ve ekibi başlangıçta sayısız prototip ile en iyi tasarım şeklini bulmak için çalışmalar yapmış. Ortaya çıkan son şekil ise taşınabilirlik açısından küçük, kullanım açısından ise büyük olması nedeni ile ekip tarafından beğenilmiş. Yazılım ekibi ile dirsek temasını kaybetmeyen ekip, Nexus 9 üzerinde donanım ve yazılım anlamında tam bir kontrol sağlıyor. 

64-bitlik özelleştirilmiş çift çekirdekli Tegra K1 yongaseti, 2GB RAM, 8.9 inçlik 2048x1536 piksel çözünürlükte ekran, 16GB/32GB depolama kapasitesi, 6700mAH gücünde batarya şeklinde özellikler sunan cihazın fiyatı 399$ seviyesinde.  


Kaynak:http://www.engadget.com/2014/10/24/google-nexus-9/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1086 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, htc nexus 9 ve google
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim