Anlık Bildirim

Nexus 8'e ait yeni bir görselin internete sızdığı iddia ediliyor

Nexus 8'e ait yeni bir görselin internete sızdığı iddia ediliyor

Google'ın bu yıl itibariyle Nexus programını sona erdireceği ve Nexus 8 tablet ile birlikte kapanış yapacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken, bu yeni tablete ilişkin bazı görseller de internete sızdırılıyor.

Google'ın HTC ile birlikte üreteceği ifade edilen Nexus 8 tabletine ilişkin internete sızan son görsel ise kalın çerçeveli bir cihaza işaret ediyor. Son olmasının yanında Nexus 8 modeli Android ekosisteminin 64-bit temeline geçişine de öncülük edecek. 

Hali hazırda sadece Intel Moorefield tabanlı yongasetleri için 64-bitlik Android KitKat sürümü mevcut. Diğer yongaseti tasarımcıları henüz 64-bitlik Android ile buluşamadı ancak çalışmalar hızla devam ediyor. 

Bazı kaynaklar Google'ın yılın ikinci yarısından sonra ilk 64-bitlik Android sürümünü lanse edeceğini ve Nexus 8'in de bu sürümün ilk örneği olacağını iddia ediyor. Sonrasında Qualcomm'un Snapdragon mimarisindeki 64-bit yongasetleri yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başlayacak. Snapdragon 808, Snapdragon 810 ve Samsung Exynos 6 yongasetleri de en erken gelecek yıl başlarında boy gösterecek. 

Nexus 8 modelinde hangi yongasetinin kullanılacağı bilinmiyor. Nvidia'nın 64-bitlik Tegra K1, Intel'in Atom Moorefield ve Qualcomm'un Snapdragon 808 / 810 yongasetleri şimdilik en büyük aday konumunda. Ancak Qualcomm'un daha ağır basabileceği dile getiriliyor.

Görsellerin ne kadar gerçek olduğuna dair şimdilik bir teyit yok. Ancak geçen yıl I/O 2013 konferansında yeni bir sürüm tanıtılmadığı için en erken Temmuz sonlarında 64-bitlik sürümün geleceği sanılıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
789 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, htc ve google
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim