Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Tab 10.1 modelinin Avrupa'da dağıtımına tedbiren yasak kondu


Samsung ile Apple arasında bazı Samsung akıllı telefon ve Galaxy Tab 10.1 tabletinin Apple’ın iPad ve iPhone cihazlarında bulunan arayüzü taklit ederek patent ihlali yaptığına dair başlayan patent savaşı iyice sertleşiyor. 

Apple son olarak Avustralya’da Galaxy Tab 10.1 modelinin kendi patentlerini ihlal edip etmediğini inceleyene kadar tedbiren ithalat yasağı koydurmayı başarmıştı. Şimdi ülkemizi de ilgilendiren önemli bir karar daha alındı.

1 GHz çift çekirdekli Nvidia Tegra 2 işlemciden ve 1 GB RAM’den güç alan, Android 3.1 Honeycomb işletim sisteminin tüm avantajlarından faydalanan, 10.1-inç 1280 x 800 piksel dokunmatik kapasitif ekran, 16 / 32 GB dahili bellek opsiyonları, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0, GPS ve 7000 mAh gelişmiş batarya özellikleri sunan Galaxy Tab 10.1, 17 Haziran’da ABD pazarında 16GB - 499$ / 32GB - 599$ şeklinde satışa sunuldu ve Ağustos ayının ilk haftası Avrupa pazarına 16GB - 569€ / 32GB - 629€ fiyat etiketiyle giriş yaptı.

Almanya’da bulunan Düsseldorf Bölge Mahkemesi Apple’ın yaptığı başvuruyu kabul ederek Galaxy Tab 10.1 modelinin telif hakkı ihlali yapıp yapmadığı anlaşılana kadar Almanya sınırları içerisinde tedbiren ithalatının yasaklanması nihai kararını aldı. Ancak AB hükümlerine göre bir üye ülkede marka ihlali konusunda alınan kararlar dava sonuçlanana kadar tüm AB sınırları içerisinde kabul görüyor. Tek istisnası Hollanda. Tabletin Hollanda'da satışı devam ediyor.

Bunun anlamı kararın alındığı andan itibaren model raflardan inecek ve tüm satışları durdurulacak. Geçtiğimiz hafta Galaxy Tab 10.1 İngiltere’de satışa sunulmuştu ve büyük ilgi görüyordu. Samsung itiraz ederse mahkeme itirazı 4 hafta içinde karara bağlayacak.

Bir Apple sözcüsü Samsung’un son ürünlerinin iPhone ve iPad’e kullanıcı arayüzü bakımından oldukça benzediğini ve bu tür kopyalama olaylarının oldukça yanlış olduğunu belirtti.

Galaxy Tab 10.1 15 Ağustos tarihinden itibaren ülkemizde de Turkcell vasıtasıyla satışa sunulacak. Ancak yaşanan bu gelişmenin ardından Turkcell’in konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6648 kez okundu.
29 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim