Anlık Bildirim

Sonbaharda 99$'lık Android tabletler piyasada yaygın olacak

Sonbaharda 99$'lık Android tabletler piyasada yaygın olacak

White-box diye tabir edilen ucuz ve markasız Çinli Android tabletlerin kaderi Kindle Fire ve Nexus 7'nin pazara girmesiyle tamamen değişti. Bu tarihe kadar kendi çapında satışlar yapan Çinli üreticiler bir anda düşük fiyat ve uygun kalite rekabeti ile karşı karşıya kaldılar. Bu tarihten sonra ise ucuz Android tablet pazarında da sıkı bir rekabet başladı.

Önce 199$ seviyesine yerleşen dev markalar, ardından 160$ seviyesine kadar indi. Asus'un yeni tanıttığı MeMo Pad HD modeli ile marka tabletlerin 129$ sınırına kadar indiğini gördük. Analizlere göre sonbaharda ilk kez 99$ altında markalı 7 inçlik tabletler görebileceğiz.

Asus'un 129$ fiyat seviyesi ile pek çok dev markanın fiyatı düşürme konusuna ilgi duyduğu ve fiyat konusunda da baskı hissetmeye başladığı belirtiliyor. Bunun sonucunda bazı firmalar 99$ seviyesinden 7 inçlik tabletlerini pazara sunmayı planlıyor.

Dev markaların fiyat rekabeti Çinli ucuz tablet firmalarını vurmuş durumda. Bu ucuz tabletlere işlemci tedarik eden üreticiler bu yıl için sevkiyat tahminlerini 100 milyondan 80 milyona kadar çekti. 

Fiyatların düşmesinde şüphesiz azalan bileşen maliyetlerinin önemi büyük. Firmalar üst seviye tabletlerinde birinci sınıf bileşen kullanırken, alt seviye tabletlerinde ise pahalı bileşenlerin alternatifleri sayılabilecek ancak nispeten daha düşük özellik sunan parçalar kullanıyor. Bu da ucuz tabletlerin daha çok gündelik işlerde kullanmak isteyen tüketicilerin dikkatini çekmesini sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim