Anlık Bildirim

Sony Xperia Tablet Z, global pazara açılıyor

Sony Xperia Tablet Z, global pazara açılıyor
Sony'nin geçtiğimiz ay Japonya için duyurduğu Xperia Tablet Z, bugün Mobil Dünya Kongresi'nde yapılan açıklamalara göre global pazara açılıyor. İlkbahar aylarına doğru 16 GB'lık modelin 499$'dan, 32 GB'lık modelin 599$'dan ABD'de satışa sunulması planlanırken, 32 GB'lık modelin beyaz renklisi Sony Store'lar üzerinden edinilebilecek. Tabletin, 64 GB'lık Wi-Fi modelinin hazırladığı söylentiler arasında.

Başlıca teknik özellikleri yeniden gündeme taşımak gerekirse, 266 mm uzunluğunda, 172 mm genişliğinde, 6.9 mm kalınlığında ve 495 gram ağırlığında tasarlanan Xperia Tablet Z'nin, sınıfının en ince tableti ünvanını taşıdığını belirtelim. IP55 ve IP57 sertifikalarına sahip tablet, suya ve toza karşı dayanıklılık sergileyebiliyor.
10.1-inç büyüklüğünde ve 1920 x 1200 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekrana (Reality Display) yer verilen Xperia Tablet Z'ye, Sony'nin Mobile Bravia Engine II teknolojisi eşlik ediyor. Ön yüzüne 2 megapiksel çözünürlüğünde; arka yüzüne ise Exmor R sensörlü 8 megapiksel çözünürlüğünde kamera konumlandırılan tablette, Qualcomm'un dört çekirdekli (Krait) APQ8064 Snapdragon S4 Pro yongada sistem çözümünün tercih edildiğini görüyoruz. Özellikle son dönemlerde sık sık karşımıza çıkan bu platform, 28 nm üretim süreciyle geliştirildiği gibi 1.5 GHz saat hızında görev yapıyor. Tablet, grafik yeteneklerini Adreno 320 grafik işlem birimine borçlu. Tabletin RAM miktarı ise 2 GB. Android 4.1 ''Jelly Bean'' işletim sistemi yüklü şekilde gelen tabletin, ileride Android 4.2 güncellemesi alacağı söyleniyor.
Wi-Fi 802.11n, DLNA, Bluetooth 4.0 ve NFC gibi teknolojileri beraberinde getiren tablet, IR sayesinde evrensel uzaktan kumanda görevi de görüyor. S-Force Front Surround 3D teknolojisi ise stereo hoparlörlerden çevreyi saran bir ses deneyimi yaşatmayı vadediyor.
Sony, yayımladığı basın duyurusu kapsamında batarya kapasitesine dair herhangi bir açıklama yapmamış olsa da tabletin Japonya versiyonunda kapasite 6.000 mAh'di.

Sony Xperia Tablet Z, global pazara açılıyor
Sony Xperia Tablet Z, global pazara açılıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
972 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim