Anlık Bildirim

Yerli tablet üretiminde ikinci firma Türk Telekom oldu


Yerli tablet üretimi sloganıyla e-tab ürünün lansmanını yapan General Mobile'ın ardından pazara girecek ikinci firma Türk Telekom olacak.

Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt tarafından detayları açıklanan tablet TT Pad adını taşıyacak ve 2012 yılı başlarında Türk tüketicilerin karşısına çıkacak.

TT Pad'in bilinen özellikleri 10 inç boyutunda 1280 x 800 çözünürlükte dokunmatik kapasitif ekran, ARM mimarisini temel alan 1GHz hızında çift çekirdekli NVIDIA Tegra 2 işlemci, gravity sensörü, 3 eksenli dijital pusula ve opsiyonel jiroskop.

TT Pad üzerindeki çalışmalar İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki ARI4 Teknokent'te kurulan Türk Telekom AR-GE Merkezi'nde sürdürülüyor. Tablet halen deneme sürecinde.

Yazılım tarafında ise mühendisler tarafından güvenlik düzeyi artırılmış Android yapısını temel alan TT Droid adlı bir işletim sistemi kullanılacak. Uygulama mağazası olarak TT AppStore yazılımı tablette konumlandırılmış. Tabletin tasarımı, Macbook Air modelinde de görev alan bir uzman tarafından yapıldı.

General Mobile e-tab ürününde olduğu gibi tabletin montajı ülkemizde yapılacak. Ancak ilerleyen dönemlerde tamamen yerli kaynaklarla üretim yapılacak. Üretim konusunda Vestel ve Arçelik dahil 5 firmayla görüşmeler yapılıyor.

Ürünün fiyatı henüz belli değil. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından her öğrenciye tablet bilgisayar ile eğitim sağlamayı amaçlayan Fatih projesinin duyurulmasının ardından firmaların örnek sayılabilecek tablet bilgisayarları üretme hazırlıkları da hız kazandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9793 kez okundu.
34 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, türk telekom ve Tablet PC
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim