Anlık Bildirim

Computex 2017 fuarında iddialı ürün geçidine devam eden Asus’un sonraki sürprizi ise yenilenmiş ZenBook Pro oldu.  ZenBook Pro UX550 modeli donanımına rağmen sınıfındaki en ince yapılardan birisini sunuyor.

Dolu dolu

Asus’un iki yıldır piyasada olan güçlü ZenBook Pro modeli bu yıl da yeniliklerden nasibini alıyor. En iyi Intel işlemcileri ve Pascal tabanlı ekran kartları ile ZenBook Pro yine sınıfındaki en kaslı modellerden birisi oluyor.

15.6 inçlik IPS ekranında 4K çözünürlük sunan model, ekran çerçevesini daha da inceltmiş ve bu sayede geçen yıla göre daha kompakt bir gövdeye sığdırılabilmiş. Ayrıca kalınlık da 18.9mm olmuş. Alüminyum gövdenin toplam ağırlığı 1.8Kg civarında.

Rakiplerine baktığımız zaman Dell Inspiron 15 7000 modeli 25.44mm kalınlığında ve 2.62Kg ağırlığında. Acer Nitro 5 modeli 26.75mm kalınlığında ve 2.7Kg ağırlığında. 14 inçlik Razer Blade ise 17.9mm kalınlığında ve 1.86Kg ağırlığında. Yani birbirine çok yakın.

Modelde Kaby Lake tabanlı Intel Core i7-7700HQ ve Core i5-7300HQ işlemcileri kullanılıyor. Grafik tarafında ise Pascal tabanlı 4GB GTX 1050 Ti ekran kartına yer verilmiş. Ayrıca 16GB’a kadar DDR4 RAM ve 1TB’a kadar PCIe SSD seçenekleri sunuluyor. Çift fan sistemi ile kasa en verimli şekilde soğutuluyor.

Cihazın bataryası 14 saate kadar kullanım ömrüne sahip. Ayrıca 49 dakikada bataryanın yüzde 60’ı doldurulabiliyor. Harman/Kardon dörtlü hoparlör sistemi sayesinde ses kalitesi en iyi seviyeye çıkarılmış. Arka aydınlatmalı klavyenin tuş aralığı 1.5mm civarında. USB 3.1 Tip-C girişleri üzerinden Thunderbolt 3 desteği alabilmek mümkün.

Geçen seneye göre değişen özelliklere gelecek olursak SD kart girişi yerine microSD kart girişi tercih edilmiş. Ayrıca kompakt yapı adına tuş takımı da kaldırılmış. Dizüstünde güç arayan tüketicilere yönelik geliştirilen yeni ZenBook Pro modeli Temmuz ayında 1299$ başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3769 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, computex2017 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim