Anlık Bildirim

Samsung ile parlak ışık altında ekranlar daha iyi görüntü kalitesi sunacak

Ekran teknolojileri konusunda en fazla yatırımı yapanlardan birisi Samsung. Firma, özellikle parlaklık ve canlılık konusunda bugüne kadar pek çok önemli teknoloji geliştirdi.

Parlak ışık dünden bugüne ekranların adeta kabusu haline gelmiş durumda. Hem yapay hem de doğal ışıklar, ekran üzerinde parlama yapıyor, renklerin bozulmasına neden oluyor ve görüş imkanını zorlaştırıyor. Bununla birlikte, insanoğlu da ışıksız yapamıyor.

Son dönemde, parlak ışık altında daha iyi görüntü tecrübesi sunacak teknolojiler geliştirildi. Buna son örnek Samsung’dan geliyor. Firmanın Ultra Black adını verdiği yeni teknoloji, iç mekandaki ışık parlaklığı ne olursa olsun, en iyi görüntü tecrübesini sunmayı amaçlıyor.

SUHD akıllı televizyon serisinde kullanılacak olan Ultra Black teknolojisi, güvelerin gözlerinden ilham alıyor. Güvelerin gözlerindeki girinti ve çıkıntılar ışığı absorbe ederek yansımasını engelliyor. Böylece, avcı hayvanların dikkatli bakışlarından da saklanmış oluyor.

Ultra Black teknolojisinde, ekranın üzerindeki özel kaplamada girintiler yer alıyor. Işık bu girintilere çarptığı zaman absorbe ediliyor veya çok az bir kısmı yansıtılıyor. Böylece renk bozulmalarının ve aşırı renklenmelerin önüne geçiliyor.

Samsung ayrıca, yeni nesil SUHD televizyonlarda Quantum Dot teknolojisini de kullanmaya başladı. Quantum Dot teknolojisi, parlaklığı 1000 nit seviyelerine çıkarırken, enerji tüketimini de minimum seviyede tutuyor. Her iki teknoloji sayesinde, 2016 SUHD televizyonları her koşulda en canlı ve parlak görüntüleri sunabilecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim