Anlık Bildirim

Xiaomi'den Android işletim sistemli 4K televizyon

Xiaomi'den Android işletim sistemli 4K televizyon

Ağırlıklı olarak akıllı telefonlarıyla, biraz da olsa tabletleriyle ve yeni yeni router başta olmak üzere çevre bileşenleriyle tanıdığımız Xiaomi, anavatanı Çin'de TV pazarının da  bir oyuncusu. Apple'ın retina ekranlı iPad mini'sine rakip olarak geliştirdiği MiPad tablet bilgisayarını bugün duyuran Xiaomi, aynı etkinlik kapsamında yeni televizyonu MI TV 2'yi de duyurdu. Akıllı televizyon dünyasının 49-inç büyüklüğündeki yeni üyesi, Android işletim sistemini kullanıyor ve 4K yani Ultra HD çözünürlük desteği ile dikkatleri üzerine çekiyor. LG üretimi 4K 3D panelin kullanıldığı televizyon, hem tasarımı hem de teknik özellikleriyle ses getirecek gibi görünüyor.
Android işletim sisteminden en yüksek verimin elde edilebilmesi adına MediaTek tarafından geliştirilen 1.45GHz hızında dört çekirdekli MSTAR 6A918 işlemcisinden gücünü alan televizyon, oyun ve çoklu ortam deneyimini geliştirebilmek içinse  ARM'ın dört çekirdekli Mali-450MP4 GPU'sunu kullanıyor. 2GB RAM ve 8GB depolama alanı ile sunulacak olan televizyonda, microSD kart slotu üzerinden 64GB'a kadar hafıza arttırımı mümkün kılınmış durumda. Şık görünümün etkileyiciliğini arttırabilmek adına 6.2mm kalınlığında alüminyum çerçeveinin kullanıldığı MI TV 2'nin uzaktan kumandası da tasarımıyla dikkat çekiyor. Kızılötesi yerine Bluetooth klavyeye yer verilen televizyon, aynı zamanda akıllı telefonlar üzerinden de kumanda edilebiliyor.
Android işletim sistemi üzerinde MIUI arayüzünü çalıştıran yeni televizyon için Xiaomi tepe yöneticisi Lei Jun, tasarımcıların cihaz kalınlığını 15.5mm'de tutabilmek adına  hoparlörlerin ayrı bir ünitede toplandığını, 8-inç sürücülü Bluetooth subwoofer ile harmanlandığını söylüyor. Bluetooth desteği önemli bu sayede subwoofer'ı, tv'den bağımsız olarak cep telefonu ile kullanabilmek te mümkün. Eylül ayında lanse ettikleri 47-inç büyüklüğünde olan ve Qualcomm'un Snapdragon 600 işlemcisini kullanan birinci nesil 3D akıllı televizyon için üretim sıkıntısı yaşadıklarını itiraf eden Lei Jun, yeni modelde böyle bir problem yaşanmaması adına Winstron ve Foxconn ile işbirliği yapacakların, televizyonu 27 Mayıs'ta 640 dolar etiket fiyatı ile Çin'de satışa sunacaklarını söylüyor. Xiaomi'nin telefon ve tabletlerinden farklı olarak televizyon çalışmalarını yakın gelecekte Çin dışında bir ülkeye genişletmesi şu an için beklenmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1538 kez okundu.
46 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
televizyon, Android ve
2 etiket daha xiaomi TV
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim